POST NA FACEBOOKU

Marijana Puljak je postavila isto pitanje sustavu umjetne inteligencije i Plenkoviću: Pogledajte njihove odgovore

Saborska zastupnica Centra je na Facebooku objavila zanimljiv post

Marijana Puljak
 

 Sasa Buric/Cropix

Nakon jednomjesečnog odmora, saborski zastupnici u utorak se se vratili u klupe, a proljetno zasjedanje otvoreno je već uobičajenim aktualnim prijepodnevom tijekom kojega su zastupnici o aktualnim temama propitivati premijera i ministre.

Kako se i predviđalo, u Saboru je dan protekao burno pa je tako zaiskrilo između Katarine Peović (RF) i Majde Burić (HDZ), a premijer Andrej Plenković i Nino Raspudić ‘častili‘ su se uvredama.

Raspravi se, osim u Saboru, na Facebooku pridružila i saborska zastupnica Centra Marijana Puljak. Puljak je na Facebooku objavila da je na Plenkoviću postavila isto pitanje kao i chat botu umjetne inteligencije, a objavila je i njihove odgovore.

Njezin status niže prenosimo u cijelosti:

- Postavila sam danas konkretno pitanje predsjedniku Vlade:

Što treba učiniti u ekonomiji da se podigne standard hrvatskih građana?

Plenković je, iznenađen i uvrijeđen, samo odgovorio ‘Puno toga‘.

Isto pitanje postavila sam i chat botu umjetne inteligencije koji mi je odgovorio sljedeće:

Postoji više koraka koji se mogu poduzeti da se podigne standard hrvatskih građana u ekonomiji. Neki od njih su:

1. Povećati produktivnost i konkurentnost gospodarstva kroz investicije u istraživanje i razvoj, obrazovanje i obuku radne snage, te poboljšanje infrastrukture.

2. Povećati ulaganja u razvojne projekte i programe koji bi pomogli razvoj malog i srednjeg poduzetništva, koji su glavni generatori radnih mjesta.

3. Povećati efikasnost javnih institucija i smanjiti troškove poslovanja, kako bi se osiguralo da se više novca usmjeri prema investicijama u infrastrukturu, obrazovanje i zdravstvo.

4. Stvoriti bolje uvjete za rad i poslovanje za privredu kroz porezne reforme, smanjenje administrativnih prepreka, te poboljšanje pravnog okvira za poslovanje.

5. Povećati zapošljavanje i podići minimalnu plaću, kako bi se poboljšao standard života radnika i osiguralo da svaki radnik ima dostatnu plaću za normalan život.

Dakle, umjetna inteligencija zna i predlaže:

- investicije u istraživanje i razvoj, a ne u HDZ-ove lokalne šerife,

- razvoj malog i srednjeg poduzetništva, a ne bujanje države,

- poreznu reformu i smanjenje nameta poduzetnicima te manje birokracije...

HDZ ovih 30 godina radi sve suprotno od toga, kontra umjetnoj i svakoj drugoj inteligenciji - napisala je Marijana Puljak na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:46