KRATAK VIJEK

MARIN STRMOTA: 'BLOKIRAN SAM!' S Facebooka misteriozno nestala stranica 'Hrvatska izumire' koju je pokrenuo donedavni državni tajnik za demografiju

Na fotografiji: dr. sc. Marin Strmota
 Tomislav Krišto / CROPIX

Samo dva dana nakon što je pokrenuta, stranica na Facebooku Hrvatska izumire blokirana je i nedostupna.

Radi se o stranici koju je pokrenuo demograf Marin Strmota, nakon što je prije sedam dana dao ostavku na mjesto državnog tajnika. Od ponedjeljka stranica više nije dostupna, a Strmota je za tportal rekao: 'Blokiran sam.'

Kaže da ne zna zašto stranica više nije dostupna te da od Facebooka nije dobio objašnjenje. Na molbu tportala da im pošalje screenshot obavijesti o blokadi, nije više odgovarao.

Podsjetimo, Vlada je ekspresno u četvrtak razriješila mladog znanstvenika, demografa dr. Marina Strmotu (32), s pozicije državnog tajnika za demografiju, i to nepuna dva dana nakon što je na konferenciji za medije, u izravnom televizijskom prijenosu, demografske mjere ove Vlade nazvao folklorom koji ništa neće riješiti i, pored zabezeknute šefice, ministrice Nade Murganić, dao ostavku.

Nekoliko dana kasnije pokrenuo je stranicu Hrvatska izumire. 'Dragi svi, zahvaljujem svima od srca na porukama podrške koje su mi praktički zatrpale sve komunikacijske kanale i dale mi snage da se obratim svima! Tri, četiri, krećemo', poručio je prije četiri dana Strmota na Facebooku, najavljujući svoj novi kanal za komunikaciju, koji eto ipak nije zaživio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:48