POTVRDILI IZ KBC-A OSIJEK

Mario Banožić izašao iz bolnice: ‘Dobro se oporavlja‘

Danas je otpušten na kućno liječenje

Mario Banožić

 Jure Miskovic/Cropix

Bivši ministar obrane Mario Banožić, koji se u osječkom KBC-u liječio od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći, u petak je pušten iz bolnice na kućno liječenje, doznaje se u toj zdravstvenoj ustanovi.

Iz Ravnateljstva KBC-a izvijestili su da je Banožićevo zdravstveno stanje poboljšano i da se dobro oporavlja od zadobivenih ozljeda.

Slijedom toga, nakon učinjenih pregleda i pretraga, danas je otpušten na kućno liječenje, uz preporuku daljnjeg kontrolnog specijalističkog praćenja zdravstvenog stanja, napomenuli su u osječkom KBC-u.

Banožić je 11. studenoga sudjelovao u teškoj prometnoj nesreći kod Vinkovaca, u kojoj je poginuo vozač kombi vozila Goran Šarić. Zadobio je višestruke ozljede tijela, mozga, prsnog koša, ekstremiteta, pa je nakon nesreće najprije hospitaliziran u vinkovačkoj bolnici, ali je zbog težine ozljeda prevezen u osječki KBC.

Isprva je bio smješten na jedinici za intenzivno liječenje, a nakon poboljšanja zdravstvenog stanja 24. studenog premješten je na Kliniku za neurokirurgiju.

Premijer Andrej Plenković je nakon te prometne nesreće razriješio Banožića dužnosti ministra obrane, a za novoga ministra i potpredsjednika Vlade predložio je osječko- baranjskog župana Ivana Anušića, koji je 16. studenog potvrđen u Hrvatskom saboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. veljača 2024 09:06