SJEDNICA VLADE

Mario Kunovec-Varga predložen za direktora HKZP-a

Doneseno je još nekoliko kadrovskih odluka, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću
 Ronald Gorsic/Cropix

Vlada RH je u četvrtak Nadzornom odboru Hrvatske kontrole zračne plovidbe d.o.o. (HKZP) predložila izbor Marija Kunovca-Varge za direktora HKZP-a, do provedbe natječaja za imenovanje direktora, a najduže do šest mjeseci, priopćeno je sa zatvorenog dijela Vladine sjednice.

Također Vlada je predložila Skupštini društva Hrvatska kontrola zračne plovidbe d.o.o. izbor Dore Matošić, Davora Tretinjaka i Mihovila Anđelinovića za članove Nadzornog odbora toga društva, na vrijeme od najduže šest mjeseci.

Doneseno je još nekoliko kadrovskih odluka, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

Zbog isteka mandata razriješeni su dosadašnja predsjednica i dio članova Upravnog vijeća Imunološkog zavoda – Danica Kramarić, Delfa Radić-Krišto i Jasminka Hlupić. Novom predsjednicom Upravnog vijeća ponovno je imenovana Danica Kramarić, a članovima Jasminka Hlupić i Martina Bogut Barić.

Državnom službeniku Nikoli Modrušanu ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova zamjenika državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, do provedbe javnog natječaja za imenovanje zamjenika državnog tajnika, a najduže do šest mjeseci.

Državnom službeniku Petru Baraću ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva obrane, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika Ministarstva obrane, a najduže do šest mjeseci.

Na osobni zahtjev razriješen je dosadašnji član Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za socijalni rad Josip Majher, a novom članicom, koja se imenuje na prijedlog ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, imenovana je Melita Čusek.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Skupštini društva Zračna luka Split d.o.o. imenovanje Lukše Novaka za člana Uprave – direktora, temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, na mandatno razdoblje od četiri godine.

Donijeta je i Odluku o donošenju Bilance strateških robnih zaliha. Točka je klasificirana stupnjem tajnosti “vrlo tajno” pa je iz Vlade nisu u mogućnosti objaviti, dodaje se u priopćenju.

EU

Na zatvorenome dijelu sjednice Vlade utvrđeni su prijedlozi stajališta Republike Hrvatske za sastanke Vijeća ministara: Vijeće za okoliš (ENVI), 16. listopada, Vijeće za promet, telekomunikacije i energetiku, u formatu ministara energetike (TTE Energy), 17. listopada te Vijeće za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), 17. listopada

S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, ona se također ne mogu objaviti.

Vlada će u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:15