ZAPOVJEDNIK I GENERAL

MARKAČ I ČERMAK SVJEDOČE NA SUĐENJU ZA GRUBORE Što će reći o zločinu nakon Oluje?

Za zločin uoči prolaska Vlaka slobode, kojim je hrvatski državni vrh nakon oslobađanja toga područja išao za Split, terete se bivši policijski specijalci Frano Drljo i Božo Krajina
Den Haag (Nizozemska), 161112.Generali Mladen Markac i Ante Gotovina u sudnici Medjunarodnog suda za ratne zlocine pocinjene na podrucju bivse Jugoslavije, za vrijeme izricanja drugostupanjske presude Zalbenog vijeca suda u slucaju 'Operacija oluja'.Na fotografiji: Mladen Markac.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovačev / CROPIX / BORIS KOVACEV

Ratni zapovjednik specijalne policije Mladen Markač i general Ivan Čermak trebali bi svjedočiti na suđenju za zločin u selu Grubori, gdje je nakon akcije Oluja 1995. ubijeno šest starijih srpskih civila, piše HRT.

BIVŠI ZAPOVJEDNIK ATJ LUČKO 'Izvještaj o zločinu u Gruborima mi je diktirao ratni zapovjednik Sačić'

Za zločin uoči prolaska Vlaka slobode, kojim je hrvatski državni vrh nakon oslobađanja toga područja išao za Split, terete se bivši policijski specijalci Frano Drljo i Božo Krajina. Na optuženičkoj klupi bio je i Igor Beneta, no on je u travnju 2011. pronađen obješen.

Iako je policija izvijestila kako je riječ o samoubojstvu ratni zapovjednik ATJ Lučko Željko Sačić, koji je i sam bio osumnjičen u ovom slučaju, javno je izrazio sumnju da je Beneta ubijen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 10:31