DIO HDZ-ovaca ROGOBORI

‘Marko Primorac novi ministar, a nije naš član. Pa gdje smo svi mi, čemu uopće stranka?!‘

‘Ovo je već treće bitno Plenkovićevo imenovanje, a da je stranka gurnuta na marginu‘

Zdravko Marić i Andrej Plenković (fotografija iz 2018.)

 Boris Kovacev/Cropix/Cropix

O razlozima odlaska ministra financija Zdravka Marića, u HDZ-u se za sada samo nagađa, kao i o njegovu mogućem novom poslu. Većinu HDZ-ovaca s kojima smo razgovarali vijest je prilično iznenadila, no oni bliskiji premijeru Andreju Plenkoviću tvrde da je još ranije želio otići.

- Prvi put je tražio da ode još prije dvije godine, a drugi put prije godinu dana. Sada je bio čvrst oko odluke o odlasku, a Plenković ne voli da nekoga treba moliti. Sigurno premijer nije sretan, ali bilo je jasno da ne može promijeniti njegovu odluku - kazao je jedan od sugovornika iz HDZ-a. Priznaje da je Marićev odlazak najozbiljniji udarac Vladi do sada.

- Ne znam što Marić planira. Ali odlazi u trenutku kad je najpopularniji, najmoćniji i kad ima najveću cijenu na tržištu. Sjećam se da se prije dvije godine kao opcija spominjao Adris - govori ovaj HDZ-ovac. Jedan član ističe kako nije bilo konflikta te da se na Mariću već neko vrijeme vidjelo da mu je dosta svega.

- I sam je rekao da se sada najprije želi dobro odmoriti i da se više ne želi baviti politikom - kaže naš sugovornik.

Neki od članova stranke, koji nisu skloni Plenkoviću, kažu kako je bilo i neslaganja između njih, pa i oko ovih zadnjih mjera.

- Marić mu je bio najbitniji ministar i to je sada velik problem za Plenkovića - kaže jedan HDZ-ovac, dodajući kako u stranci nije najbolje odjeknula vijest da će novi ministar biti Marko Primorac.

- Ljudi odmah primjećuju kako ni on nije član HDZ-a, iako mu je supruga Iskra u stranci. Ovo je već treće bitno Plenkovićevo imenovanje, a da je stranka gurnuta na marginu. Imali smo Paladinu, Đogaša i sad Primorca. Pa gdje smo svi mi, čemu uopće stranka - kaže naš sugovornik

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 11:08