ČELNICA INFEKTIVNE

Markotić upozorava: ‘Ima dosta težih bolesnika, čak i među mlađima. Bolnica je popunjena‘

‘I među onima koji nemaju neke značajnije bolesti ima teže bolesnih od koronavirusa‘, upozorava Markotić
Alemka Markotić
 Bruno Konjevic/Cropix

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević', Alemka Markotić, danas je na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite upozorila da je stanje oboljelih od koronavirusa sada puno ozbiljnije nego što je to bilo ljetos.

- Ima dosta težih bolesnika, situacija je ozbiljnija nego ljetos. Bolnica je popunjena. Ima i mlađih bolesnika s ozbiljnom bolešću. Pokušavamo otpustiti sve one koji su u poboljšanju tako da još jednom želim upozoriti sve koji misle da je to neozbiljna bolest. Puno je ozbiljnija i zahtjevnija, osobito osobe s rizičnim faktorima se moraju čuvati, ali i svi ostali. I među onima koji nemaju neke značajnije bolesti ima teže bolesnih od koronavirusa, upozorila je Markotić.

Zbog sve većeg broja oboljelih se danas Stožer sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem, ministrom financija, kao i ministrima rada i socijalne skrbi te gospodarstva, s ciljem donošenja novih mjera za suzbijanje širenja virusa.

Podsjetimo, u posljednja 24 sata zabilježen je 2421 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 11.144. Preminulo je još osam osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:12