IMA LI VLADA VEĆINU?

Martinović ostaje uz Karamarka, pridružuju mu se Lovrinović i Mišić?

 Foto: Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Ne, nisam promijenio mišljenje. Ne mogu rušiti Tomislava Karamarka iz principijelnih razloga. Ja sam pravnik i legalist i za mene Karamarkov krimen ne postoji dok se ne utvrdi njegova odgovornost i dokaže da je točno ono za što ga tereti oporba. Tko je taj koji procjenjuje da je Karamarko u sukobu interesa? Ne bih odlučivao o tome dok Povjerenstvo za sukob interesa ne donese odluku, komentirao je za Jutarnji list Mostov Juro Martinović I dodao kako smatra da je istup njegova šefa Bože Petrova da će Most izglasti nepovjerenje šefu HDZ-a kriva procjena, koja ne uvažava mogućnost da je Karamrako nedužan, a on sam nije spreman na ucjene.

Tako je Martinović potvrdio da ne odustaje od stava kojeg je prošlit tjedan irzekao pred saborskim novinarima. Tada je, podsjetimo, izjavio kako 'njegovo društvo u Mostu čini u ovom trenutku parlamentarnu većinu.' Zahtjev oporbe da se ide u izglasavanje nepovjerenja Karamarku opisao je kao klasični posao oporbe koja bi htjela destabilizirati parlamentarnu većinu I proizvesti nešto što njima odgovara - preslagivanje ili nove izbori. To nama u Mostu i meni osobno ne odgovara jer mi smo dio parlamentarne većine i nećemo učiniti ništa da se to narušava - naglasio je Martinović.

Neslužbene informacije kako bi slučaj Karamarko mogao biti triger koji će dovesti do urušavanja Mostovaca i izdvajanja Martinovića, Ivana Lovrinovića i Ivice Mišića, koji od samog konstituiranja Sabora ionako kotiraju kao trojka spremna za razlaz, Martinović nije želio komentirati. Spekulira se da je Milivoj Špika, čelnik BUZ-a kad je nedavno najavio preslagivanju većine, mislio na tu Mostovu trojku. Martinović to demantira, tvrdi da im ne treba Klub BM - u tom slučaju bi imali svoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. lipanj 2022 22:48