LIJEČNIČKA GREŠKA

MAŠKARIN NAKON 13 GODINA DUGE PRAVNE BITKE 'Agonija je pri kraju, konačno ću si organizirati život. Očekivao sam pravdu, a i psihički sam jak'

 Tea Cimas / Cropix

Na Općinskom je sudu u Rijeci nakon čak 13 godina donesena nepravomoćna presuda prema kojoj Republika Hrvatska i KBC Rijeka moraju Miroslavu Maškarinu isplatiti dva milijuna kuna odštete za imovinsku štetu.

Maškarinu je zbog liječničke greške 2006. godine nakon rutinske operacije slijepog crijeva morala biti amputirana lijeva potkoljenica.

Pravna bitka je trajala 13 godina, a ako Županijski sud potvrdi presudu, bit će to jedna od najvećih isplaćenih imovinskih naknada u Hrvatskoj, piše Novi list.

- Ukratko, zadovoljan sam, agonija je pri kraju, konačno ću si organizirati život. Pitate me odakle mi snaga s obzirom na to da ovo traje trinaest godina? Očekivao sam pravdu, a i psihički sam jak. Ako me pitate je li mi pravosuđe okrenulo leđa u odnosu na to što je protiv doktora Branka Popovića došlo do zastare, nemam što reći, više sam fokusiran na svoj život, ne želim se time zamarati, rekao je Miroslav Maškarin za Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:30