HIT NA FACEBOOKU

Mate Rimac 2023. počeo sa stilom, u Neveri se po snijegu popeo na Jahorinu: ‘Nije Šladming ali...‘

Dvije tisuće fanova lajkalo je Rimčev status u samo sat vremena, a fanove zanima je li stavio zimske gume na svoj luksuzni automobil

Mate Rimac na Jahorini

 /Mate Rimac/facebook

Mate Rimac dobro je počeo 2023. godinu. Naime, kako je objavio na svom Facebooku, novogodišnje jutro odlučio je provesti na Jahorini i po snijegu provozati svoj senzacionalni automobil Neveru.

- Nije Šlademing, ali svi su ipak gore. Lukaaa Bornaaa, napisao je u statusu parafrazirajući hit Bolesne Braće, i u samo sat vremena skupio gotovo dvije tisuće reakcija.

Na fotografijama koje je objavio Rimac Neveru vozi kroz tunele i drifta po snijegu. U komentarima je citirao i Edu Maajku.

- Kako bi Edin Osmić rekao: "Ona bi u Kitzbühel, care, kad dođe zima. Kaže, boji se na Jahorini vukova ima", napisao je.

image

Mate Rimac na Jahorini

/Mate Rimac/jahorina

Polovicom studenog je inače službeno objavljeno da je Nevera najbrži serijski električni automobil na planeti. Postigla je najveću brzinu od 412 km/h. Tako je Nevera nastavila obarati rekorde nakon neovisno potvrđenog rekorda za ubrzanje od 8,582 sekunde na četvrtinu milje postavljenog 2021. godine, što ju je učinilo najbrže ubrzavajućim serijskim automobilom na svijetu.

image

Mate Rimac na Jahorini

/Mate Rimac/ Facebook

Ovom prilikom, nevera je rekord srušila na stazi Automotive Testing Papenburg u Njemačkoj, s dva pravca od 4 km. Staze na kojima je moguće postići brzinu veću od 400 km/h vrlo su rijetke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:07