PODIJELJENA VLADA

MATIĆ ODBIO PREDSJEDNICU, NE ŽELI NA PANTOVČAK Ministar Kolindi uputio svoj prijedlog

 Srđan Vrančić/Cropix

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, kako neslužbeno doznajemo, prošlog je petka preko tajnice na sastanak u svoj ured pozvala i ministra branitelja Predraga Matića Freda. No, za razliku od ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka koji se spremno odazvao pozivu predsjednice i jučer s njom održao sastanak na Pantovčaku, ministar branitelja ima kontraprijedlog. U pismu koje je stiglo jučer u Ured predsjednice ministar Matić zahvaljuje se na pozivu za sastanak, ali poziva Kolindu Grabar Kitarović da se njihov sastanak održi u Ministarstvu branitelja.

“Otvoren sam za komunikaciju i suradnju. Čast mi je i obveza komunicirati s demokratski izabranom predsjednicom svoje države. Smatram kako je iznimno važno da se sastanak održi u Ministarstvu branitelja kako biste otvoreno i jasno pokazali da poštujete institucije sustava, onako kako to i propisuje naš Ustav pa čak i kad njihovi čelnici dolaze iz politički suprotne opcije.

Time biste ujedno prosvjednicima pokazali da se problemi mogu rješavati samo dijalogom unutar nadležnih institucija, a to je ovom slučaju Ministarstvo branitelja. Svojim biste dolaskom pokazali i da štitite dostojanstvo legalno izabranog ministra koji je već mjesecima izložen najgrubljim podvalama, prozivanjima i perfidnim politikantskim manipulacijama”, navodi ministar u pismu.

Matić također predlaže da bi on i predsjednica na sastanku trebali razgovarati o “aktualnom prosvjedu jedne braniteljske skupine”, ali i da je upozna sa svim programima i mjerama koje je Ministarstvo poduzelo “kako bi mogla donijeti objektivnu procjenu opravdanosti prosvjeda”.

“Razgovor i podaci koje bih Vam iznio mogli bi biti prilika da iskristaliziramo zajednički stav prema prosvjedu i ponudimo optimalno rješenje”, stoji također u pismu.

Ministar očigledno cilja na to što je predsjednica 26. veljače primila predstavnike prosvjeda, ali ih tom prilikom nije pozvala na prekid prosvjeda već je samo saslušala njihove zahtjeve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 04:02