NEZAVISNI KANDIDAT

Matija Posavec ostaje međimurski župan: Uvjerljivo će pobijediti već u prvom krugu

„Sjajan je rezultat i za Županijsku skupštinu, tamo smo vrlo blizu 50 posto, što je izuzetno važno”, kazao je Posavec.
Matija Posavec
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Prema neslužbenim podacima Državnog izbornog povjerenstva, nezavisni kandidat Matija Posavec uvjerljivo je pobijedio već u prvom krugu izbora za međimurskog župana i obavljat će tu dužnost i u trećem mandatu.

Posavec je zahvalio svima koji su izašli na izbore i izrazio zadovoljstvo rezultatima.

„Sjajan je rezultat i za Županijsku skupštinu, tamo smo vrlo blizu 50 posto, što je izuzetno važno”, kazao je Posavec.

Veliku podršku birača Posavec je nazvao snažnom porukom građana da cijene ono što je dosad radio te dokazom da predizborna kampanja nema utjecaj na rezultate.

„Neke druge stranke, neki moji politički protukandidati su uložili stotine i stotine tisuća kuna, ja nisam imao ni jedan jumbo plakat, nisam imao jedan letak ni citylight, i evo rezultati su takvi kakvi jesu”, rekao je Posavec.

image
Neslužbeni rezultati DIP-a

Drugi po broju osvojenih glasova za međimurskog župana je HDZ-ov kandidat Goran Gotal, a Darko Horvat, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Međimurske županije kaže kako su rezultati potvrdili da je HDZ druga politička opcija u Međimurju.

„Što se općina tiče, rezultati su i više nego dobri. Imati ćemo osvojene dvije, odnosno tri općine više nego što smo imali prije četiri godine”, rekao je Horvat dodavši da u nekim sredinama HDZ-ovi kandidati pobjeđuju već u prvom krugu.

Govoreći o poslijeizbornim koalicijama Horvat je kazao da je za HDZ jedino sigurno da ne može s SDP-om.

„Sve ostale političke opcije su u Međimurskoj županiji moguće, a prvenstveno su nam poželjni oni koji nude dobre, kvalitetne projekte”, poručio je Horvat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. veljača 2024 05:05