SPLITSKI SDP

Matijević o Puljku: ‘Čekao je na Ibleru da ga prime na razgovor, žicao je koaliciju da bi politički preživio‘

- Razgovori su jedno, mišljenje o koaliciji će dati Predsjedništvo, a odluku će donijeti Glavni odbor, kaže Matijević

Peđa Grbin, Ivica Puljak i Davor Matijević

 Cropix/

Deset političkih stranka ljevice i centra zajedno će izaći na predstojeće parlamentarne i pokušati pobijediti HDZ. Peđa Grbin o tome je obavijestio javnost nakon sastanka održanog u središnjici SDP-a na Iblerovom trgu. Splitski gradonačelnik Ivica Puljak stajao je uz Grbina s predstavnicima ostalih stranaka: Fokusa, IDS-a, PGS-a, Reformista, Radničke fronte, Stranke s imenom i prezimenom, Glasa i HSS-a, piše Slobodna Dalmacija.

image

Dalija Orešković, Pedja Grbin, Anka Mrak Taritaš, Ivica Puljak.

Goran Mehkek/cropix/

Na lokalnoj razini, pomalo je teško zamisliti koaliciju Centra i SDP-a, a upravo zato kontaktirali smo Davora Matijevića, predsjednika splitskog SDP-a. Svoju izjavu započeo je citatom Ivice Puljka, koji je svojedobno izjavio da je za uništavanje države HDZ kriv 70, a SDP 30 posto. Tada je kao jedinu efikasnu demografsku mjeru predložio da se svi HDZ-ovci i SDP-ovci zauvijek maknu s političke scene.

image

Davor Matijević

Tom Dubravec/Cropix

- Danas je uzeo broj i čekao na Ibleru da ga prime na razgovor gdje je žicao koaliciju da bi politički preživio. Toliko o njemu i njegovoj vjerodostojnosti. Razgovori su jedno, mišljenje o koaliciji će dati Predsjedništvo, a odluku će donijeti Glavni odbor, kojeg sam i ja član. Ne želim muljati, moje mišljenje o Puljku se nije promijenilo i iskreno se nadam kao socijaldemokrat i čovjek se da to takve odluke neće doći - poručio je Matijević za Slobodnu Dalmaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:46