IZABRAN NA SJEDNICI

Mato Čičak (HDZ) je novi predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije

Mato Čičak
 Dragan Matić / CROPIX

Mato Čičak (HDZ) novi je predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije, odlučeno je na sjednici u srijedu na kojoj je Čičak izabran sa 32 glasa za, 1 protiv i 10 suzdržanih.

Na funkciji predsjednika Županijske skupštine Čičak će zamijeniti dosadašnjeg predsjednika Damira Mikuljana (HDZ), priopćeno je iz Ureda župana Zagrebačke županije.

"Zahvaljujem se na podršci, zahvaljujem se prethodnom predsjedniku Skupštine na svemu što je radio za Zagrebačku županiju. Uvjeren sam da ćemo svi zajedno uspjeti napraviti projekte koje smo si zadali u predstojećih godinu i pol mandata", izjavio je Čičak nakon imenovanja.

Mikuljan je s dužnosti predsjednika Županijske skupštine Zagrebačke županije razriješen na prijedlog zajedničkog Kluba članova HDZ-a, HSU-a, HNS-a i Kluba vijećnika "Stjepan Kožić-nezavisna lista".

"Večernji list" je pisao da je Mikuljanova smjena posljedica previranja i zaraćenih frakcija u HDZ-u Zagrebačke županije nakon što je Mikuljan "poveo frontu protiv Dražena Barišića, šefa te županijske organizacije, u namjeri da ga sruši s te funkcije".

"Kako ta operacija nije uspjela, naposljetku će biti smijenjen Mikuljan, koji slovi za čovjeka bliskog ministru Davoru Božinoviću, jednom od najbližih suradnika premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. Mikuljana od smjene nije uspio spasiti ni sam Plenković kod kojeg je Mikuljan zajedno s Barišićem i Čičkom nedavno bio na sastanku, baš uoči sjednice županijskog HDZ-a na kojoj je bila donesena politička odluka o njegovoj smjeni", navodi "Večernji list".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:41