SUPER RAZRED

MATURANTI IZ PULE ODUŠEVILI PROFESORA HRVATSKOG JEZIKA 'Netko će reć da su ludi, ali ja sam ostao šokiran! Svima sam podijelio petice'

 
 Facebook

Profesor hrvatskog jezika i povijesti iz pulske gimnazije Filip Zoričić javno je odlučio pohvaliti maturante svoje škole zbog njihovog izrazito poštenog poteza, piše Srednja.hr.

Naime, u petak mu je ostala kopija ispita iz hrvatskog jezika u školskoj knjižnici te ga je netko našao i odnio maturantima, kako bi imali pitanja za test koji su trebali pisati u ponedjeljak.

No, učenici četvrtog razreda zaključili su kako ne žele prevarom dobiti dobre ocjene pa su sve odlučili priznati profesoru koji je zaključio da mu je to bio najveći kompliment otkad radi kao profesor.

- Ovi mladi ljudi, 4. e razred opće gimnazije, došli su do moje učionice obavijestiti me kako su dobili test, ne želeći reći tko im ga je dao i kako ne bi bilo fer da pišu taj isti test. Netko će reć da su ludi, ali ja sam ostao šokiran!

Danas sam im zahvalan što su pokazali kako i dalje ima poštenih ljudi koji cijene iskrenost, znanje i ljubav koja im se daje. I što su još jednom potvrdili kako na mlade možemo računati i kako je Svijet njihov! - napisao je oduševljeni profesor Zoričić.

Profesor Zoričić je otkrio kako su rezultati ispita iz hrvatskog jezika odlični te da će svim učenicima dati i peticu u zalaganje, piše Srednja.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 01:40