ŽRTVA OBRAČUNA

MEDICINSKA SESTRA KOJA JE OZLIJEĐENA USRED KAOSA U BOLNICI NA JORDANOVCU Trudnica se svom snagom zaletjela u mene i urlikala: I ti si ga ubila!

 CROPIX

U petak je u bolnici na Jordanovcu obitelj preminulog teško oboljelog pacijenta porazbijala odjel i napala medicinsko osoblje.

Na putu jedne članice obitelji pokojnika našla se i medicinska sestra, koja je za Dnevnik Nove TV ispričala kako je to izgledalo. Zbog straha tražila je da joj sakriju identitet.

- To je izgledalo strašno. Radim 33 godine kao medicinska sestra i to je jedini posao koji volim i želim raditi. Takvo što nisam doživjela, prepričava vidno potresena medicinska sestra. Kaže da je išla pogledati što se događa kad je čula vrisku i lom.

- Kad smo čuli što se događa na susjednom odjelu, otišli smo vidjeti što se događa. Kad smo vidjeli što se događa, počeli smo bježati. Nastao je lom. Ja nisam znala ni tko je pacijent u toj sobi taj dan, prisjeća se i kaže da je obitelj pokojnika stalno opsjedala odjel i da su stalno upozoravali na njih i molili da se problem riješi.

- Dolazila sam u noćnu kad sam vidjela tri člana iz te obitelji da spavaju u predvorju na našem odjelu. Ja sam molila kolegu da zaključa odjel, kazala je i dodala da su članovi obitelji dolazili danima u grupama.

- U petak se razbijalo, bacali su se po podu, naguravali, lupali s vratima, toliko sam vidjela s našeg odjela. Vidjela sam jednu od njih, trudnicu, koja je počela naguravati našu doktoricu. Ja sam rukom pozivala doktoricu da pobjegne na naš odjel. Ona se okrenula i zaletjela se svom snagom u mene. Vikala je - 'i ti si ga ubila! I ti si ga ubila!' Zgrabila me za uniformu i bacila na štok i na pod. Ja sam udarila glavom u štok, pala na pod i u tom trenutku mi se samo zacrnilo, opisala je i kazala kako se boji svoje reakcije da to sve nije bilo tako iznenada.

- Ja imam svoju obitelj, dijete i unučad, imam posao koji volim iznad svega i stavljam ga ispred svoje obitelji. Dođem u noćnu i nemamo ni zaštitara ni nikoga, požalila se. - Kako da se ja sutra vratim na taj odjel? Kako da ja gledam te ljude kad mi dođu na odjel? Ja se bojim svoje reakcije! Kako sutra izaći na ulicu? Samo zato što sam radila svoj posao, dodala je.

Kaže da je ogorčena na kompletan sustav jer je šefica odjela mjesecima tražila videonadzor i zaključavanje vrata, a nikad nitko nije reagirao. - Mi smo specifičan odjel, posjete se prešetavaju kako hoće, ako im nešto kažete - verbalno vas napadnu. Ne možete se boriti s njima, dodaje.

- Ja sam samo rekla, što bi se dogodilo da sam reagirala onako kako ne bih smjela reagirati? Muž mi je rekao - pa ne bi valjda pustila da te netko udara, a ti se ne braniš. Što ćemo, svi uzimati pištolje i dolaziti u bolnicu?, pita se.

Kaže da je nakon napada dobila psihološku pomoć, a napravljen joj je i kompletan pregled budući da je završila sa slomljenom zdjelicom i ozljedom kralježnice.

- Ne mogu sjediti ni ležati na leđima. Pukla je sakralna kost, to su nesnošljivi bolovi. Sa mnom je popričala i psihijatrica. Sad sam na sedativima i lijekovima protiv bolova, kazala je.

Ministru zdravstva Milanu Kujundžiću poručuje: - Neka se probudi, neka pogleda u kakvim uvjetima mu ljudi rade. Mi ne tražimo plaću, mi samo tražimo bolje uvjete rada i sigurnost da se ni jedna medicinska sestra ne boji doći na posao. A svi koji kritiziraju i prozivaju sestre, neka dođu u jednu našu smjenu pa nek vide kako se radi i što se radi, rekla je za Dnevnik Nove TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:04