PRIJEVREMENI IZBORI

Međimurci danas biraju novog župana ili županicu između četvero kandidata

Izbore u proljeće, Posavec je dobio u prvom krugu s gotovo 70 posto glasova

Ilustracija

 Matija Djanjesic/Cropix

Međimurje danas bira župana. Nakon uhićenja Matije Posavca pa potom njegove ostavke na mjesto međimurskog župana, županiju na sjeveru dva je mjeseca vodio dožupan Josip Grivec.

Prema raspoloženju Međimuraca, izbori su vrlo izvjesni. Iako ima dva protukandidata, Posavec, koji se kandidirao pred sam kraj procesa, veliki je favorit. Čak toliki da HDZ i SDP nisu istaknuli svoje kandidate.

SDP tek je oglasio podršku kandidatkinji Reformista Sandri Herman. Za mjesto međimurskog župana bore se još i Darko Zver te Mladen Novak.

Izbore u proljeće, Posavec je dobio u prvom krugu s gotovo 70 posto glasova.

Državno izborno povjerenstvo objavilo je da su do 11.30 sati na birališta izašla 7.393 birača od njih ukupno 95.289, što je 7,77 posto.

Najveći odaziv zabilježen je u Čakovcu, gdje je na birališta do 11.30 izašlo 10,20 posto birača, u Strahonincu 10,12 posto te u Svetom Martinu na Muri 10,10 posto, dok je najmanji odaziv u Donjoj Dubravi gdje je glasovalo tek 5,01 posto birača.

Za jedno od 157 biračkih mjesta podaci nisu objavljeni.

DIP će na svojoj mrežnoj stranici objaviti podatke i o odazivu birača do 16.30 sati, a prve informacije o privremenim nepotpunim rezultatima prijevremenih izbora bit će objavljene u 20 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:25