VELIKO PRIZNANJE

Među Europljankama najzaslužnijima za pomoć Ukrajini je i bivša potpredsjednica hrvatske Vlade!

Organizirala je dolazak više od stotinu djece u Hrvatsku, uz osiguran smještaj, podršku i edukaciju o opasnosti od mina

Đurđa Adlešić

 Neja Markicevic/Cropix

Izaslanstvo Europske unije u Washingtonu zahvalilo se bivšoj potpredsjednici hrvatske Vlade Đurđi Adlešič na sudjelovanju u kampanji Mjeseca ženske povijesti 2023. Tijekom ožujka EU je provela kampanju u kojoj je istaknula 20 izuzetnih udruga koje pod vodstvom žena rade na pomoći Ukrajincima u suprotstavljanju ruskoj agresiji.

Jedna od njih je bila Đurđa Adlešič, zahvaljujući tome što je kao predsjednica Udruge za podršku i poticanje zajedništva organizirala dolazak više od stotinu ukrajinske djece u Hrvatsku, uz osiguran smještaj, psihosocijalnu podršku i edukaciju o opasnosti od mina.

Cilj je bio širu javnost upoznati s važnim ženama i organizacijama i tako ujedno osnažiti žene, obrazovati ih i inspirirati, objavljeno je iz Izaslanstva EU u SAD-u. "Angažman Đurđe Adlešič nastavak je njenih ranijih humantarnih i drugih aktivnosti tijekom njene političke karijere, među ostalim i na poziciji vicepremijerke", stoji u obrazloženju kampanje #EUWomen4Ukraine.

Akcija je izvedena u ožujku tako što je svakog dana podijeljena jedna priča iz svake od zemalja članica EU. To je nastavak na sličnu akciju koju je Izaslanstvo EU u Washingtonu provelo u ožujku 2021., kada su istaknuli izvanredne žene iz prošlosti i sadašnjosti iz svake zemlje EU-a. Ožujak se inače međunarodno obilježava kao mjesec ženske prošlosti, kad se odaje priznanje važnim ženama iz povijesti.

Cilj ovogodišnje kampanje bio je pokazati kako europski građani pomažu Ukrajini, istovremeno potičući transatlantsku potporu ovoj globalnoj borbi, priopćeno je iz Washingtona. Kliknite na OVAJ i OVAJ link da biste vidjeli kampanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:09