SUKOB U SABORU

MEĐU 'POBUNJENICIMA' VLADA UVJERENJE DA JE PLENKOVIĆEV POZIV BIO NEPOTREBAN Hasanbegović nije niti došao na razgovor u Vladu...

 Bruno Konjević / Goran Mehkek / Hanza Media

Na sastanak kod Plenkovića u petak ipak nisu došli svi pozvani HDZ-ovci. Nije bilo, doznajemo, bivšeg ministra kulture i člana Predsjedništva stranke Zlatka Hasanbegovića. Kako kažu u njegovu krugu, Hasanbegović nije došao jer je bio zauzet drugim obavezama.

- Sve nas je kod Plenkovića pozvala tajnica Kluba, a koliko poznajem Hasanbegovića, možda nije niti dobio poziv, ne javlja se on uvijek. Ali, ako ga trebaju, valjda će ga zvati iz Vlade - rekao nam je jedan njegov stranački kolega. A dio HDZ-ovaca koji je bio pozvan kod Plenkovića nezadovoljan je načinom na koji se sve odigralo.

- Mislim da je hitni sastanak kod Plenkovića bio nepotreban, izazvao je više buke nego slučaj Culej. Nije problem u glasovanju, nego tražimo razgovor i da sudjelujemo u raspravi, a ne da nam se samo šalju poruke kako treba glasovati. Pa, nismo mi lutke na koncu. Treba imati više poštovanja prema zastupnicima, a ne da nam se prijeti kao djeci - smatraju neki članovi HDZ-a kojima je zasmetalo i to što su se u vrhu HDZ-a oko skidanja imuniteta Culeju opravdavali time “kako je on to sam tražio”.

- A što je drugo i mogao reći? Znam da je bio sretan što je dobio potporu barem dijela HDZ-ovaca - rekao je jedan od sugovornika. Kaže da nije siguran da i ubuduće neće biti problema oko glasovanja. Naime, prema dnevnom redu Sabora na raspravu stižu još neke zanimljive teme oko kojih bi moglo biti burno, primjerice, izvješće o radu Zaklade za razvoj civilnog društva, izvješće o HRT-u i Vijeću za elektroničke medije... Poznato je da je oko toga bilo problema za prošle Vlade, a upitno je kako će se oko tih pitanja postaviti upravo bivši ministar Hasanbegović. Oni koji ga bolje poznaju, kažu da će on oko nekih slučajeva postupiti po “svojoj savjesti”, a ne prema nečijim napucima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:21