'RONITI SE MORA'

MEĐUNARODNI ŽIRI IZABRAO NAJBOLJE PODVODNE FOTOGRAFIJE U izboru sudjelovala 342 natjecatelja iz 37 zemalja

 Alfonso Exposito / Alfonso Exposito

U periodu od 20. siječnja do 1. ožujka u organizaciji ronilačkog kluba Roniti se mora odvijao se Underwater Photo Marathon, peti po redu online natječaj podvodne fotografije.

Sudjelovalo je 343 natjecatelja iz 37 zemalja, a natjecanje je organizirano na web stranici www.uwphotomarathon.com.

Autori fotografija natjecali su se u šest kategorija: fotografija ambijenta s ili bez modela; fotografija morskih i slatkovodnih puževa golaća; fotografija ribe; hladne i slatke vode te izvori; fashion fotografija ili kreativna fotografija; portfolio - najbolja ronilačka destinacija.

O pobjednicima je odlučivao šesteročlani žiri u sastavu Wolfgang Poelzer (Austrija), Viktor Lyagushkin (Rusija), Predrag Vučković (Srbija), Ronny Renkgung (Indonezija), Goran Butajla (Hrvatska) i Damir Zurub (direktor UWPM-a, Hrvatska), koji je rezultate donosio gotovo pet dana, te je u konačnici napravljen izbor deset najboljih natjecatelja za svaku pojedinu kategoriju.

Žiri smatra kako je pristiglo mnogo visoko kvalitetnih fotografija, što se prije svega odnosi na creativity/fashion kategoriju i kategoriju riba.

Najbolje fotografije prema izboru međunarodnog žirija možete pogledati 25. ožujka u galeriji BIZ Košnica na adresi Ilica 71 u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 05:58