ORGANIZACIJA

Medved: ‘Angažirali smo tvrtku Pleter. Niti jedan čovjek ne smije i neće ostati gladan‘

Vrijedni ugostitelji, kojima se i ovom prigodom zahvaljujem, nastavljaju kako su radili i sada, kazao je Medved
 Ronald Gorsic/Cropix

U Petrinji su počele pripreme za gradnju kontejnerskoga naselja. Na 10 000 četvornih metara bit će 100 kontejnera, vrtić i kuhinja. Ministar obrane Mario Banožić tijekom obilaska grada pozvao je privatne ugostitelje da, uz tvrtku Pleter, nastave posluživati hranu, prenosi HRT.

U Petrinji je više od 360 vojnika, nikoga se ne čeka, kazao je Banožić.

- Sve se radi sukladno uputama koje dogovara Stožer i vidim da je to jedan sustavan pristup i ne rade se paušalna rješenja. Danas ćemo odvoziti i otpad kako je dogovoreno s jedinica lokalne samouprave - kazao je.

- Ovo je jedan od modela privremenog stambenog zbrinjavanja - kazao je ministar branitelja Tomo Medved.

- Ovdje je važno naglasiti da sinergija koju imamo između županije, gradova i općine i bez obzira što smo svi nestrpljivi, radimo koordinirano. Vrlo smo odgovorno pristupili upravljanju ovom krizom - kazao je Medved.

- Tražio sam još veći angažman na terenu kako nijedan čovjek ne bi bio prepušten sam sebi. Danas smo u sustav prehrane angažirali i tvrtku Pleter uz napomenu da naši vrijedni ugostitelji, kojima se i ovom prigodom zahvaljujem posebnu zahvalu, nastavljaju onako kako su to radili i sada. Pleter uzima pripremu hrane poglavito za šire područje Petrinje, ruralna područja okolice Gline po modelu da načelnici i gradonačelnici upućuju prema Stožeru potrebe za hranom i definiraju punktove, te preuzimaju podjelu na svojem području - istaknuo je.

Niti jedan čovjek ne smije i neće ostati gladan, napomenuo je Medved, prenosi HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:40