NAPAD NA VLADU

Medved: Čitav niz indicija ukazuju da je meta napada upravo bio premijer Plenković

Odgovorio je na pitanje ima li saznanja na temelju čega Plenković ima sumnje da je možda baš on bio meta napadača na Vladu.
Tomo Medved i Andrej Plenković
 Goran Mehkek/Cropix

Ministar branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved gostovao je u RTL-u Danas gdje je odgovarao na pitanja vezano za nedavni napad na Markovu trgu.

Odgovorio je na pitanje ima li saznanja na temelju čega Plenković ima sumnje da je možda baš on bio meta napadača na Vladu.

- Istraga je u tijeku vezano za cijeli događaj. Ali ono što možemo vidjeti već sada da na društvenim mrežama se vrlo često predsjednik Vlade Andrej Plenković pojavljuje izravno kao moguća potencijalna meta. Isto tako, napad na Vladu, na policajce, teško ranjavanje policajca i po svemu sudeći pokušaj ulaska u Vladu ukazuje na to da je predsjednik Vlade bio meta ovog sumanitog čina, rekao je.

Na upit ima li dodatnih informacija o napadu, obzirom da je potpredsjednik Vlade za nacionalnu sigurnost, Medved je rekao:

- Čitav niz je indicija koje ukazuju da je upravo meta bio predsjednik Vlade Andrej Plenković, ali s obzirom da je istraga u tijeku, a i policija je danas iznijela određene detalje vezano za provedbu istražnih radnji i glede statusa na društvenim mrežama, strpimo se da se okonča istraga, a nakon toga ćemo izvijestiti javnost.

Medved je odgovorio na pitanje o prozivkama oporbe da se HDZ dodvorava desnici kada mu to odgovara.

- HDZ, poglavito HDZ danas, u proteklom mandatu i u početku ovog mandata čini sve kako bi društvu i državi omogućili kvalitetan život. Odgovaramo na sve programe, projekte i aktivnosti i u ovim otežanim okolnostima funkcioniranja vezanima za pandemiju...

Novinarka ga je podsjetila da su političari koje HDZ proziva i optužuje za huškanje i širenje govora mržnje uglavnom članovi Domovinskog pokreta, a bili su članovi HDZ-a.

- Da, bili su članovi HDZ-a, danas nisu. A iz njihovog pristupa ovom pitanju i iz njihovih intervjua i iskaza jasno je vidljivo da i oni sudjeluju u huškanju i stvaranju ozračja gdje je nedopustiv govor mržnje i zasigurno će istraga koja je u tijeku se pozabaviti i sa svim tim segmentima koji su izneseni.

Na ponovljeno pitanje rekao je da će se istraga pozabaviti sa svima onima koji su koristeći govor mržnje i huškanje možda doprinijeli ovom konkretnom postupanju ovog mladog čovjeka, pa tako i njima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:42