POTPREDSJEDNIK VLADE

Medved: ‘Članovi oporbe na prosvjedu su huškali mlade da silom ruše demokratsku vlast‘

‘U trenutku kad je Vlada predstavljala snažan paket mjera, oporbene stranke duže su vrijeme huškale javnost, prema HDZ-u i Vladi‘

Tomo Medved

 Ranko Suvar/Cropix/Cropix

U Banskim dvorima održan je redoviti tjedni koalicijski sastanak. Izjavu nakon sastanka dao je potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved.

- Održan je redoviti sastanak na kojemu su doneseni jedinstveni zaključci, donesena je jedinstvena, nedvojbena i čvrsta potpora svih članova većine - Vladi, stabilnosti koalicije i daljnjim aktivnostima vezanim uz izazove energetske i prehrambene krize, suzbijanje inflacije te pomoći građanima i gospodarstvu, kazao je Tomo Medved, a piše HRT.

Dodao je kako je na sastanku bilo riječi i o aferi u Ini te da je "jasno konstatirano da je to afera pojedinaca, a da su državna tijela odreagirala pravovremeno i na odgovarajući način". Akteri afere, dodao je - odgovarat će za svoje postupke.

Na sastanku je analiziran i paket mjera Vlade - članovi većine konstatirali su da se radi o "snažnom, sveobuhvatnom i pravednom paketu mjera, koji će zaštititi građane, javni i privatni sektor, te da nitko nije ostavljen po strani".

Osvrnuo se i na subotnji prosvjed ispred sjedišta HDZ-a i maloljetnika s molotovljevim koktelom kojemu je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog pripremanja terorizma. Kazao je kako se razgovaralo i o tome, piše HRT.

- U trenutku kad je Vlada predstavljala snažan paket mjera, oporbene stranke duže su vrijeme huškale javnost, prema HDZ-u i Vladi, pa i većini. Možemo iz nekih tih iskaza prepoznati i elemente govora mržnje, kazao je Medved.

Naglasio je kako su građani taj prosvjed blokirali "svjesni svega što Vlada čini". Na tom prosvjedu viđeni su članovi oporbe, Domovinskog pokreta, Mosta, i svi oni bježe od odgovornosti svega što se događalo na prosvjedu, rekao je.

- Jasno je da taj prosvjed nije prihvaćen od građana, i jasno je da su oni huškanjem protiv HDZ-a i Vladi poglavito mlade ljude da se uključe u prosvjed, ali ne tako da prosvjeduju civilizirano - već da koriste silu i ugrožavaju sigurnost drugih ljudi. I da na taj način pokušaju na silu rušiti demokratski izabranu vlast, dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. studeni 2022 22:31