NE IDU U IZOLACIJU

‘Medved i Frka Petešić nisu bili u bliskom kontaktu s Penavom, ali su se testirali‘

Iako ministar Medved nema nikakve simptome, postupio je odgovorno i obavio testiranje, poručili su iz Ministarstva za Jutarnji list
Tomo Medved
 Goran Mehkek/Cropix

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u četvrtak je obavijestio javnost da je zaražen koronavirusom.

- Nakon što su zamjenici gradonačelnika Ivana Mujkić i Marijan Pavliček dobili pozitivne rezultate testa na SARS-CoV-2, otišao sam u samoizolaciju čekajući testiranje koje je danas pokazalo kako sam i ja također pozitivan na SARS-CoV-2. Razvio sam vrlo blage simptome te se nalazim na kućnoj njezi u samoizolaciji – poručio je Penava. To znači da gradonačelnik Ivan Penava neće smjeti biti u Koloni sjećanja 18. studenoga na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Nema simptome

No kako je taj sastanak vrha vukovarske gradske uprave, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, održan prije nego što je Penava prisustvovao sjednici Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj, koja se održala u utorak u Ministarstvu branitelja, danas poslijepodne testiranje na koronavirus obavio je i ministar branitelja Tomo Medved.

- Iako ministar Medved nema nikakve simptome, postupio je odgovorno i obavio testiranje. Rezultate očekujemo sutra ujutro - poručili su za Jutarnji list u četvrtak kasno poslijepodne iz Ministarstva branitelja. Kažu da je svim sudionicima sastanka u utorak u zgradi Ministarstva na ulazu provjeravana temperatura, a da su na samom sastanku održavali potrebni razmak te da su svi nosili zaštitne maske i koristili se dezinfekcijskim sredstvima.

Kako su na tom sastanku bili, među ostalima, i šef kabineta predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić i šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, pitali smo glasnogovornika Vlade jesu li se i oni testirali i ima li tko od njih ikakve simptome?

- Po procjeni epidemiologa, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i predstojnik ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić nisu bili u bliskom kontaktu s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom, koji je pozitivan na koronavirus, te im slijedom toga nije određena mjera samoizolacije. Na sjednici Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj u utorak svi sudionici pridržavali su se propisanih zaštitnih mjera, nosili maske te držali potreban razmak tijekom cijelog sastanka. S obzirom na odgovornu dužnost koju obnašaju, ministar Medved i predstojnik ureda premijera Frka-Petešić obavit će testiranje na prisutnost koronavirusa - poručuju iz Vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:15