NOVA PREPUCAVANJA

Medved komentirao Milanovića: ‘Samo on zna zašto je toliko fokusiran na premijera Plenkovića‘

Predsjednik Milanović je danas premijeru Plenkoviću poručio da je laž riječ koju je on uveo u hrvatski politički vokabular
 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je sudjelovao na svečanosti obilježavanja Dana Sisačko-moslavačke županije u Domu INA rafinerije nafte Sisak. Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Iako je predsjednik Zoran Milanović danas opet prozvao premijera, Plenković u Sisku nije davao izjave te je pred novinare stao ministar Medved. On se osvrnuo na izjave predsjednika Milanovića da je pravosuđe HDZ-ovo.

- To je još jedan pokazatelj potpuno neprimjerene komunikacije. Njegova fokusiranost prema predsjedniku Vlade iz samo njemu poznatih razloga. Potpuno izokrenute teze i pokušaj iskrivljavanja stvarnog stanja. Pravosuđe u Republici Hrvatskoj je potpuno neovisno. Dokaz tome su i ovi procesi koji se provode kako općenito prema počiniteljima, pa tako i postupanje prema samim sucima. Pravosuđe je apsolutno neovisno. Teze koje predsjednik Milanović izriče možda povlači iz mandata kada je on bio predsjednik Vlade - kazao je Medved, prenosi N1.

Predsjednik Milanović je danas premijeru Plenkoviću poručio da je laž riječ koju je on uveo u hrvatski politički vokabular.

- O samom tom, ponovit ću – premijer je jučer na sjednici Vlade po tko zna koji put ponovio ono o čemu sam govorio, a to je ta neovisnost pravosuđa. Naš Vlada ulaže iznimno velike napore kako bi pravosuđu omogućili samostalnost. Ako ćemo koristiti tu istu terminologiju, onda možemo reći da je laž da je pravosuđe HDZ-ovo.

HDZ kao politička stranka je u konačnici politička opcija koja je predvođena Tuđmanom predvodila Hrvatsku u osamostaljenju. HDZ je bila i bit će najsnažnija politička stranka u RH. Odbijamo svaki mogući pristup ili tezu gdje se može podvoditi bilo kakva druga uloga osim potpune neovisnosti pravosuđa - kazao je Medved.

Novinari su pitali Medveda kako to da premijer već nekoliko dana ne daje izjave medijima.

- Ono što je ovdje važno za razumjeti, predsjednik Vlade Andrej Plenković u prošlom i ovom mandatu je vjerojatno jedan od premijera koji je toliko dostupan medijima. Uz premijera postoje drugi dužnosnici u Vladi i stranci i naša je dužnost prezentirati politike i osvrtati se na aktualna pitanja.

Predsjednik Vlade je svakodnevno dostupan medijima, ali i drugi dužnosnici imaju dužnost zastupati programe i nadležnosti Vlade. Mi se ne povlačimo, poglavito se ne povlači predsjednik Vlade. Ponašamo se ozbiljno. Suočeni smo s nasrtajima, neprimjerenom retorikom. Poziv je prema svima da kad u javnom prostorima kada komuniciramo da to bude primjereno jer imamo odgovornost prema našem narodu - kazao je Medved, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:33