SUSRET U SREDIŠNJICI STRANKE

MEDVED NAKON SASTANKA HDZ-ove ZAJEDNICE BRANITELJA S PLENKOVIĆEM 'Premijer i svi nazočni vrlo su jasno osudili neodgovorne izjave Pupovca'

Tomo Medved
 Goran Mehkek / CROPIX

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u utorak da su članovi zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" osudili "neodgovorne izjave" predsjednika SDSS-a i saborskog zastupnika Milorada Pupovca.

"Premijer Andrej Plenković i svi nazočni na sastanku vrlo su jasno iskazali svoje neslaganje i osudili neodgovorne izjave Milorada Pupovca, te su na taj način dali do znanja da su neprihvatljive", rekao je Medved novinarima nakon sastanka Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak“ u stranačkoj Središnjici, kojem je nazočio i Plenković.

Pupovčeve izjave u intervjuu slovenskom "Delu" posebice su neprihvatljive u kontekstu nekakvih možebitnih povijesnih revizionističkih odnosa. "Vrlo jasno i precizno, predsjednik Vlade i svi sudionici sastanka osudili su svaki oblik iznošenja neistine, tj. stvaranja krivih konotacija protiv interesa Hrvatske", rekao je Medved.

Apelirao je da se ubuduće izbjegavaju takvi oblici komuniciranja u javnosti. "Usmjerimo se na važna pitanja i projekte koje Vlada uspješno realizira, do kraja mandata ćemo realizirati sva programska područja za dobrobit našega naroda", poručio je.

Medved je ustvrdio da su članovi HDZ-ove zajednice branitelja jednoglasno dali punu potporu Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću u svim programima i projektima koje provodi.

Na pitanje je li na sastanku bilo riječi o koaliciji s Pupovcem i SDSS-om odgovorio je kako o tome nije bilo govora, a što se tiče zahtjeva Hvidre za preispitivanjem Pupovčeve kaznene odgovornosti rekao je kako je pravosuđe u Hrvatskoj neovisno te se od pravosudnih tijela očekuje očitovanje o zahtjevu Hvidre.

Upitan što ako Pupovac ne prestane s takvim izjavama, Medved je pozvao Pupovca i "sve koji imaju mogućnost ulaziti u javni prostor" da se suzdrže od izjava koje ne doprinose normaliziranju odnosa u Hrvatskoj. "Imamo itekako važnih životnih pitanja koja moramo rješavati. Pozivam da se svi zajedno usmjerimo na rješavanje tih životno važnih pitanja za naše građane", poručio je.

Đakić: Pojedinac ne može takvim jezikom vrijeđati Hrvatsku i Domovinski rat

Predsjednik Hvidre Josip Đakić rekao je novinarima da su "nacionalne manjine dobrodošle, ali pojedinac ne može baš takvim jezikom vrijeđati Hrvatsku i Domovinski rat".

Na pitanje o priopćenju kojim se u ponedjeljak oglasila Hvidra, Đakić je podsjetio kako je to priopćenje poslao predsjednik Glavnog odbora Josip Periša, kojega podržava jer su izjave Pupovca u "Delu" neprimjerene.

Što se tiče spekulacija da će na predstojećim Svehrvatskim športskim igrama invalida Domovinskog rata u Makarskoj Hvidra predložiti prosvjed na Markovu trgu i blokadu Hrvatskog sabora, Đakić kaže da za to nije čuo.

"To nisam čuo, to nije nitko iz Hvidre još rekao. To je netko drugi rekao", ustvrdio je Đakić dodavši kako smo demokratsko društvo i sve je moguće. "Sve je moguće u prosvjedima i nezadovoljstvima. Puno puta smo vidjeli svašta, no mislim da ćemo i bez toga naći rješenja", poručio je

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:52