MINISTAR BRANITELJA

Medved: ‘Vodit ćemo računa da nijedna obitelj ne bude ostavljena i prepuštena sama sebi‘

Sve sastavnice sustava Domovinske sigurnosti rade koordinirano i odgovorno, kazao je Medved
 Zeljko Puhovski/Cropix

Ovdje u Petrinji danas na Novu godinu odašiljemo iz ovog kampa Crvenog križa čestitke da nam ova godina bude bolja i da zadržimo snagu zajedništva. Ovo je prilika da se hrvatski narod ujedinjen iskazuje dobrotu i duh solidarnosti, kazao je ministar branitelja Tomo Medved jutros u Petrinji, javlja HRT.

- Jednako tako moramo zadržati i odgovornost, jer ne možemo zanemariti činjenicu da smo u pandemiji koronavirusa. Nemojmo klonuti duhom, imajmo snagu koja će nas nositi s povjerenjem i uvažavanjem institucija i tijela koja i ovdje iskazuju odgovor na izazove koji su prisutni - kazao je Medved.

Sve sastavnice sustava Domovinske sigurnosti rade koordinirano i odgovorno, kazao je Medved i zahvalio svima koji su pomogli, ali naglašava da trebamo biti odgovorni i u komunikaciji. Ne treba, ističe, slušati dezinformacije.

- Poglavito Crveni križ skrbi o potrebitima, može se dogoditi da u nekom zaseoku tog trenutka nije došla pomoć, ali dostupnost je tu i naši djelatnici gorske službe pješice obilaze obitelji koje nemaju čak ni put. Vodit ćemo računa da nijedna obitelj ne bude ostavljena i prepuštena sama sebi - kazao je.

Ovaj je potres, kazao je, složeniji jer je disperzirano pučanstvo i ruralno područje. Pozvao je da se poštuje organizirani sustav, te da se koordinirano radi i poštuje struktura Stožera civilne zaštite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:35