POTRES

Medved: Završetak brzih pregleda objekata u Sisačko-moslavačkoj županiji do 28. ožujka

Pri završetku je kontejnersko naselje u Glini, postavlja se ono u općini Majur i Prnjavoru Čuntičkom, a u Mošćenici su gotove pripreme
Izgradnja kontejnerskog naselja u Glini
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Proces prvih sigurnosnih pregleda, takozvanih brzih pregleda objekata oštećenih u potresima u Sisačko-moslavačkoj županiji, planira se završiti do 28. ožujka, najavio je u četvrtak na Vladi potpredsjednik Vlade i načelnik Stožera za uklanjanje posljedica potresa Tomo Medved.

Do sada je u toj županiji pregledano 35.572 objekta, od kojih je oznaku crveno dobio 4301 objekt, a oznaku žuto 7701, dodao je Medved u redovitom izvješću o stanju nakon potresa na sjednici Vlade.

Medved je istaknuo da je do sada u toj županiji ukupno zaprimljeno 5458 zahtjeva za obnovu.

Govoreći o aktivnostima Stožera, istaknuo je da se nastavljaju postavljati kontejnerska naselja, pri završetku je naselje u Glini, u fazi postavljanja je ono u općini Majur i Prnjavoru Čuntičkom, a u Mošćenici su odrađene pripreme za postavljanje kontejnerskog naselja.

Među aktivnostima Stožera je i obilazak skladišta doniranoga građevinskog materijala kako bi dobili uvid u postupanje s doniranim građevinskim materijalom i osigurali transparentnost, dodao je.

Lokalni stožeri u sljedećih 30 dana dostavljat će Središnjem uredu za stambeno zbrinjavanje evidencije o nužnosti potrebe popravka nekonstrukcijskih elemenata, dimnjaka i zabatnih zidova, nakon čega će Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje izraditi projektnu dokumentaciju za te hitne popravke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:55