OGROMNO NEVRIJEME

Megaoluja u Dalmaciji: Krupna tuča udarala po autima, kaos na magistrali, drama i na moru

Zabilježeno je nekoliko prometnih nesreća, mladim jedriličarima je vjetar prevrnuo jedrilicu...
Snažno nevrijeme u Kaštelima
 čitatelj

Veliko nevrijeme zahvatilo je oko 13 sati Donja Kaštela, a tuča i kiša su u samo 15-ak minuta stvorile manje bujice na prometnicama, javlja Slobodna Dalmacija.

image
Tuča u Dalmaciji
čitatelj
image
Nevrijeme u Dalmaciji
Zoran Šagolj

I dok se do podneva moglo uživati u kupanju na plažama bez turista i ljetne vreve, samo sat kasnije kao da smo se vratili u prevrtljivu veljaču ili jesen.

image
Nevrijeme u Dalmaciji
Zoran Šagolj

'Krupa' je nesmiljeno udarala po vozilima i Jadranskoj magistrali koja se pretvorila u 'bijelu cestu', a u nebo su s neizvjesnošću ponajprije gledali kaštelanski povrtlari i pogotovo vinogradari i maslinari strahujući da će im od ovogodišnjeg uroda ostati malo i(li) ništa.

Dvadesetak minuta kasnije snažna kiša praćena gmljavinom stigla je i do Splita, piše Slobodna Dalmacija.

image
Nevrijeme u Dalmaciji
Zoran Šagolj
image
Nevrijeme u Dalmaciji
Zoran Šagolj

Dalmatinski portal javlja da će se naknadno zbrojiti štete nastale u današnjem nevremenu u Kaštelima. Voda je posvuda procurila, a poplavljen je i kafić u Kaštel Starom.

Zbog vremenskih je nepogoda došlo i do problema u prometu pa je zabilježeno nekoliko lakših prometnih nesreća, a promet je zbog lošeg vremena u zastoju.

Olujni je oblak zahvatio i dio Cetinske krajine, a proširio se i na zaleđe Trogira. Dalmacija danas javlja da su visoke temperature, one iznad 25 stupnjeva, naglo pale u samo pola sata. Primjerice, u Kaštel Štafiliću se temperatura zraka u pola sata spustila za čak 12 stupnjeva.

Zbog nevremena je došlo i do drame na moru. Mlade jedriličare jednog splitskog kluba nevrijeme je ulovilo na moru. Vjetar im je prevrnuo jedrilicu. More je na kopno izbacilo tri jedriličara. Ozlijeđenih nema, a morao je intervenirati DVD Slatine, javlja Dalmacija danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:03