AFERA CORE MEDIA

Menadžer Edvin Softić svjedočio dva sata na suđenju Siniši Svilanu: 'Dao sam mu 4.000 eura, a Hloverka je dobivala 1000 po emisiji'

Suđenje je prekinuto usred Softićeva svjedočenja zato što je tužiteljstvo pokušalo koristiti iskaze dane u drugom kaznenom postupku
 Srđan Vrančić / CROPIX

ZAGREB - Dva sata svjedočio je danas Edvin Softić na Županijskom sudu u slučaju protiv Siniše Svilana zbog primanja mita od strane Vladimira Selliera-Šelebaja, te je priznao da je i sam Svilanu na ruke davao novac.

Softić je posvjedočio kako je bio upoznat s time da su Šelebaj i Dijana Čuljak-Šelebaj dogovorili sa Svilanom da mu se isplaćuje po 1000 eura po svakoj emisiji. Također je izjavio da nije prisustvovao tim isplatama, te da se i pobunio protiv njih, osim jedan put kada je i sam Svilanu nosio novce.

Iako je Softić tvrdio da je Svilanu isplatio oko 4000 eura, uvidom u dokument koji je prezentiralo tužiteljstvo, a na kojem stoji popis isplata, utvrđeno je da je zapravo Svilan primio 14.400 kuna od strane Softića, a također se tamo navodi da će te novce primiti Silva Mustapić, Svilanova djevojka. Obrana je tu tvrdila kako se radilo o plaćama za tri novinarke koje su radile na projektu, među kojima je bila i Mustapić, koja je navodno proslijedila drugim dvjema novinarkama njihove honorare.

Softić je posvjedočio kako je 1000 eura po emisiji dobivala i Hloverka Novak-Srzić.

Suđenje je prekinuto usred Softićeva svjedočenja zato što je tužiteljstvo pokušalo koristiti iskaze dane u drugom kaznenom postupku, koji se vodio protiv Vladimira Selliera-Šelebaja. Svilanov odvjetnik Ljubo Pavasović-Visković ukazao je na taj propust.

Sutkinja Jasna Smiljanić odredila je pauzu, nakon koje je zaključila da se ti zapisnici, koji su vođeni na početku istrage protiv Selliera-Šelebaja, zaista ne mogu koristiti u ovom predmetu. Radilo se o iskazima koji su dani puno prije nego što je slučaj Svilan uopće pokrenut.

Na pitanje novinara odvjetniku Pavasoviću-Viskoviću znači li to i kraj suđenja, odgovorio je da ne, te je pojasnio da se tužiteljstvo žalilo na tu odluku suda, a da će konačnu odluku donijeti Vrhovni sud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 06:46