ZVIŽDAČICA ĐEREK

‘Mene nisu zvali u ‘Otvoreno‘, a HDZ-ovac je tamo u jednoj minuti izrekao dvije potpune neistine‘

‘Sve ovo pišem ovako detaljno jer me fascinira uloženi trud, želja i mašta Habijanovih stranačkih drugova da me se omalovaži‘

Maja Đerek

 Goran Mehkek/Cropix

Zviždačica Maja Đerek, koja je upozorila na malverzacije s državnim stanovima, poslala je priopćenje vezano uz sinoćnju emisiju Otvoreno na HTV-u.

Kako kaže, na njenu veliku žalost, nije imala čast gostovati u emisiji jer nije ni pozvana.

Njezino priopćenje prenosimo u cijelost:

'Na moju veliku žalost, sinoć nisam imala čast da me u emisiju Otvoreno HRT-a pozove urednica emisije gđa. Zrinka Grancarić, a vezano za brojne afere u tvrtki Državne nekretnine koje sam iznijela u javnost proteklih dana.

Dužna sam reagirati na pojedine tvrdnje g. Damira Habijana iz HDZ-a, a koje je izrekao vezano za mene. Naime, g. Habijan je vrlo ozbiljno i gotovo s profesorskim tonom uspio u jednoj minuti reći dvije potpune neistine u vezi mene. Voljela bih vjerovati da je riječ o "omaškama" , ali slušajući pojedine njegove stranačke kolege ipak bi zaključila da je riječ o namjeri da me se etiketira i diskreditira.

Budući da je g. Habijan, baš kao g. Katičić, kolega pravnik utvrdimo (ponovno) činjenično stanje:

1. Gospodin Habijan je vrlo uvjerljivo ustvrdio da je gospođa Benčić bila prisutna na konferenciji za medije 25.1.2022. u Saboru. Aludirajući pritom vjerojatno na povezanost "finom niti" s platformom Možemo!. Čak se g. Habijan dobro sjeća da smo skupa stajale ispred Bašćanske ploče u Saboru. U nastavku prilažem link s videom s te konferencije pa molim da mi g. Habijan kada ugleda gospođu Benčić na snimci - odmah javi.

2. Podjednako uvjerljivo i profesorski ozbiljno g. Habijan u istoj minuti govori kako to da ja, "ovako stručna i kvalitetna", nisam "prošla" na natječaju za pročelnicu u gradskom uredu. Dužna sam ispraviti g. Habijana oko malog detalja, iako sam to već ranije javno iznijela, da sam upravo ja i to samovoljno odustala od predmetnog natječaja. Odmah bi g. Habijana informirala zašto sam svojevoljno odustala od potencijalnog pročelničkog mjesta u glavnom gradu. Naime, shvatila sam da bi na toj funkciji bila prisiljena raditi na poziciji gdje bih kao sugovornike na državnoj razini imala iste ove ljude (njegove stranačke drugove) koji dvije godine potpuno ignoriraju moje prijavljene nezakonitosti.

Uz to, znala sam da svojim izlaskom u javnost oko mnogobrojnih afera u Državnim nekretninama neću moći biti maksimalno angažirana na vrlo odgovornoj pročelničkoj funkciji. Morati ću razočarati vaše pojedine stranačke drugove ( a i poneke iz stranke BM365) koji su pustili dobar glas da je moj "neprolazak" na natječaju posljedica brojnih i strašnih presuda za mobbing koje nosim na svojoj duši. Ako imate takvu presudu na moje ime - molila bih da mi ju odmah preporučeno pošaljete. Svjesna sam da sam zakonitim radom u tvrtki Državne nekretnine stala na žulj stranačko-interesnoj kliki koja je spremna poduzeti sve metode blaćenja da se zadrži status quo. Međutim, to je njihov problem - ne moj.

Gospodina Habijana bih informirala da je natječaj za pročelnicu u Gradu Zagrebu bio jedan od najzahtjevnijih i najtransparentnijih javnih natječaja kojem sam pristupila. A osobe koje su ga vodile izrazito stručne, čestite i profesionalne. Sušta suprotnost je bio zadnji (poništeni) natječaj za direktoricu Državnih nekretnina, a kojem sam također pristupila. Molila bih g. Habijana da se raspita kod svog stranačkog kolege ministra Darka Horvata kako je moguće da gđa. Renata Sabo koja nije zadovoljila uvjete tog natječaja biva nakon poništenja natječaja imenovana vršiteljicom dužnosti direktorice. Jedinstven slučaj u svijetu.

Sve ovo pišem ovako detaljno jer me fascinira uloženi trud, želja i mašta stranačkih drugova gospodina Habijana da me se omalovaži i etiketira.

Time smo riješili moju "finu nit" s platformom Možemo!. Uopće ne sumnjam da će se u nedostatku argumenta i dokaza tražiti "fina nit" i s drugim opcijama - Peđa, Zoran, Dalija, Marijana, Nino...

Jedan mali detalj za kraj. Kada se g. Habijan hvalio odličnim rezultatima društva Državne nekretnine nesvjesno je priznao koliko sam ipak kvalitetan kadar. Naime, prve godine mog rad kao direktorice sektora za poslovne prostore dobit društva povećana je za 73% u odnosu na 2018. , od čega je veliki iznos uplaćen u državni proračun, a u kojem iznosu su poslovni prostori sudjelovali s preko 80%. Nadalje, u prvoj godini mog rada sklopljeno je preko 500 ugovora o zakupu, a u trenutku mog otkaza u rujnu 2020. broj ugovora je iznosio preko 850. Dakle, rezultati koji su g. Habijana toliko oduševili su najvećim dijelom rezultati sektora kojem sam bila na čelu kao direktorica. Zahvalu za zakonit i predan rad sam dobila od gđe. Renate Sabo (i njezinih nadređenih) 29.9.2020. kada sam na najokrutniji način i s lažnim optužbama istjerana iz tvrtke i bačena na ulicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2023 23:40