‘MA, NIJE TO NIŠTA‘

Mercedes zapeo na tračnicama, iz vozila je počeo sukljati dim, a onda je naišao - Pavle Kalinić

Nas troje slučajno smo se tamo našli i pomogli joj. Ne bih rekao da sam napravio išta posebno, učinili smo to sva trojica zajedno - rekao je bivši pročelnik

Pavle Kalinić

 Srdjan Vrancic/Cropix

Centar Zagreba na tren je oko 11 sati postao mjesto iz noćne more za vozačicu Mercedesa krapinskih registracija koji se u ulici Ribnjak zapalio i počeo dimiti, no sve su odmah vidjela i brzo priskočila u pomoć trojica hrabrih prolaznika.

Bez straha i previše razmišljanja, pomogli su joj da izađe iz automobila koji je stao na tramvajskim tračnicama, a zatim su i vozilo maknuli s njih kako bi tramvaji nastavili nesmetano prolaziti trasom. Privremeni zastoj tako je bio najgori dio ovog događaja, koji je mogao završiti s mnogo gorim posljedicama.

Jedan od trojice "junaka" je i Pavle Kalinić, nekadašnji pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, koji je na toj funkciji bio 13 godina. Da se iz automobila dimi, uočio je dok se vozio prema gradu te se odmah zaustavio i istrčao prema njemu. Nakon što su vozačicu izvukli na sigurno, kaže, ugasili su motor i akumulator pa je dimljenje stalo.

- Nas troje slučajno smo se tamo našli i pomogli joj. Ne bih rekao da sam napravio išta posebno, učinili smo to sva trojica zajedno, samo sam ja nekako pao u prvi plan - skromno nam je odgovorio Kalinić, ali i priznao da je njihovom brzom reakcijom spriječena katastrofa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:56