N1 TELEVIZIJA

MERLIĆ DIREKTOR REGIONALNOG CNN-a 'Imamo ambiciozan plan, ali kome ću dati posao je tajna'

Emitirat će se iz Zagreb, Beograda i Sarajeva, a gotovo 70 posto sadržaja činit će prevedena produkcija CNN-a
Zagreb, 170111Spica je opet ozivjela poznatim licima.Na slici:Dubravko Merlic na Cvjetnom trguFoto: Miso Lisanin / CROPIX
 Miso Lisanin / CROPIX

Dubravko Merlić postao je direktor N1, regionalnog informativnog kanala nastalog u suradnji s globalnim partnerom CNN-om, koji počinje s emitiranjem sredinom proljeća.

Bivši urednik središnjeg Dnevnika HTV-a te urednik Informativnog programa javne televizije ovih dana počet će okupljati svoj tim ljudi.

- N1 je ambiciozan i složen projekt koji želi postaviti visoke profesionalne standarde kao temeljno polazište u kreiranju programa. Stoga želimo angažirati profesionalce koji će točnim, brzim i atraktivnim vijestima privući gledatelje da gledaju i vjeruju našem kanalu.

Na konkurentnom hrvatskom televizijskom tržištu to je ambiciozan, ali izvediv cilj - rekao je Merlić koji, međutim, nije želio otkriti kojim će svojim kolegama ponuditi posao. No na malom medijskom tržištu na kojemu se svi međusobno poznaju priča se da će pokušati angažirati svog nekadašnjeg kolegu Tihomira Ladišića, urednika na 24 sata TV-u te HTV-ova reportera Josipa Šarića.

Osim Merlića, imenovani su i direktori programa N! za BiH (Amir Zukić), i za Srbiju (Jugoslav Čosić), jer će se program emitirati iz informativnih središta u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu. Glavni financijski investitor N1 je United Group, vodeća 'pay TV' platforma u jugoistočnoj Europi.

Projekt N1, američke konkurencije Al Jazeeri Balkans, u startu će stajati oko četiri milijuna eura.

Svota bi bila znatno veća kad u priči ne bi bilo CNN-a, jer će se prevoditi mnogi sadržaji, a tako će se realizirati gotovo sedamdeset posto programa N1. Početni troškovi u Hrvatskoj dosegnut će iznos od oko milijun eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:43