NASTAVAK PROCESA

Mesić ga tužio zbog klevete, a Miro Bulj za svjedoke na sudu želi Šeksa, Manolića, Božinovića...

Mesić ga je tužio jer ga je 2019. nazvao ‘‘elementarnom nepogodom za Hrvatsku i klevetnikom naše države‘‘.
Stipe Mesić i Miro Bulj
 Cropix

Bivši predsjednik RH Stjepan Mesić i saborski zastupnik Mosta Miro Bulj ispitani su u petak na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu u postupku koji je Mesić pokrenuo nakon što ga je Bulj na društvenoj mreži nazvao klevetnikom.

Mesić je tužio Bulja zbog klevete jer ga je na svojem Facebook profilu u veljači 2019. nazvao ''elementarnom nepogodom za Hrvatsku i klevetnikom naše države''.

U svom iskazu Mesić je objašnjavao što mu je narušilo čast i ugled pa od Bulja traži 30 tisuća kuna. Bulj je pak pojasnio zašto je Mesića nazvao elementarnom nepogodom i klevetnikom, a istaknuo je kako je Mesićev napad počeo nakon što je kao saborski zastupnik ukinuo ured bivšeg predsjednika Mesića, priopćio je Most u petak.

Sutkinja Janja Marijan Žabek odbila je Buljeve dokazne prijedloge, a predložio je Vladimira Šeksa, Josipa Manolića, Davora Božinovića, Marijanu Petir… sve Mesićeve bivše suradnike, kao i preslušavanje snimki Mesićeva govora u Sydneyju i snimke priloga koji govori o čekovima koje je dobio od iseljenika.

Zbog odbijanja dokaza, Bulj je zatražio izuzeće sutkinje, kažu u Mostu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. siječanj 2023 19:30