DUGO JE STAJAO

Mesić iznenada napustio protokol u Jasenovcu: ‘Muče me kukovi...‘

‘Bilo mu je teško stajati tako dugo, pa se išao sjesti kako bi se odmorio‘ - kažu sugovornici

Davor Božinović, Furio Radin, Stjepan Mesić, Andrej Plenković

 Goran Mehkek/Cropix

Na obilježavanju proboja iz koncentracijskog logora u Jasenovcu nekadašnji predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić iznenada je napustio protokol.

- Muče me kukovi - rekao je Mesić, koji se nakon kraćeg odmora pridružio koloni kako bi položio cvijeće u spomen poginulim logorašima.

Suradnici bivšeg predsjednika Republike kažu kako se ne radi o ničemu ozbiljnome.

- Bilo mu je teško stajati tako dugo, pa se išao sjesti kako bi se odmorio - kažu.

Stjepan Mesić u Jasenovac je došao nakon što je sinoć iz lože Hrvatskog narodnog kazališta pratio praizvedbu opere "Lennon" koju je skladao njegov nasljednik na Pantovčaku Ivo Josipović. Bivši predsjednik sinoć se družio s brojnim pripadnicima domaćeg političkog i društvenog establišmenta - Kolindom Grabar-Kitarović, Zoranom Milanovićem, Budimirom Lončarom, Ninom Obuljen Koržinek, Zlatkom Matešom, Tvrtkom Jakovinom

Bez obzira što će iduće godine proslaviti 90. rođendan, Mesić i dalje vodi vrlo aktivan društveni život i očito je dobrog zdravlja.

Nedavno je bio u Bakuu, prijestolnici Azerbajdžana, a prošlog je mjeseca u zagrebačkom satiričkom kazalištu "Kerempuh" snimljen u zagrljaju Lepe Brene, ikone jugoslavenske glazbene scene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 01:57