KAKO JE TEKLA DOSTAVA BRIJUNSKIH TRANSKRIPATA

Mesić: Ključni dokaz Haagu dostavio je Karamarko; Tuđman je znao da srpska sela gore u tri smjene

Jedan tadašnji ministar referirao je Tuđmanu da se srpska sela u zapadnoj Slavoniji pale u tri smjene. Neću ga imenovati, ja nisam ni tužitelj, ni sudac, rekao je Mesić
 Boris Kovačev/CROPIX

ZAGREB - U subotnjem broju priloga Pogled Novi list objavljuje tekst bivšeg predsjednika Republike Stjepana Mesića u kojem on prvi put komentira događanja nakon haške presude generalima Gotovini i Markaču, objašnjava kako je tekla dostava transkripata sudu i odgovara na optužbe koje su se ovih dana mogle čuti na njegov račun, piše Novi list .

Mesić je, između ostalog, napisao i sljedeće:

– Nikada ni ja, ni moj Ured nismo izravno dostavili neki od tzv. Tuđmanovih transkripata Haaškome sudu. Dapače, od siječnja 2001. godine Vlada je postala vlasnikom cjelokupne dokumentacije i svi zahtjevi za dostavu transkripata Haagu išli su preko Vladinog ureda za suradnju s Haaškim sudom.

Da budem do kraja jasan: moj je Ured u tome igrao ulogu servisa, jer su zahtjevi Haaškog suda preko Vladinog ureda dolazili nama, mi bismo transkripte našli , ili ih ne bismo našli i ono što se pronašlo slali bismo Vladinom uredu koji je onda to dalje prosljeđivao u Haag.

ORIGINALNI TEKST PROČITAJTE NA STRANICAMA NOVOG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:50