ZAŠTO TAJI PROŠLOST?

MESIĆ 'Ne razumijem što radi Škoro. Mislio sam da je intelektualac i ozbiljan čovjek, a on izmišlja i prešućuje ni po čemu kontroverzan podatak'

 
Miroslav Škoro
 Ronald Goršić / CROPIX

Najnoviji, dosad nepoznati detalj iz biografije Miroslava Škore, lidera Domovinskog pokreta, koji se na desničarskim temama nametnuo kao treća politička snaga u Hrvatskoj, a prema kojem je Škoro sredinom 80-ih godina u Osijeku bio “društveno-politički radnik”, odnosno konkretno predsjednik Komisije za kulturu Općinske konferencije Saveza socijalističke omladine Osijek, izazvao je dosta reakcija na hrvatskoj političkoj sceni, i to na svim njezinim polovima.

- Ne razumijem što to radi Škoro. Mislio sam kako je intelektualac i ozbiljan čovjek, a on izmišlja da nije primljen u pionire, prešućuje ni po čemu kontroverzan podatak kako je vodio Komisiju za kulturu omladinske organizacije, i još se okružio ljudima koji negiraju Jasenovac, a ustaše i četnike predstavljaju kao nekakve žrtve - komentirao je bivši predsjednik Stjepan Mesić informaciju Jutarnjeg o zatajenoj Škorinoj prošlosti.

Mesić poznaje Škoru otkad je ovaj bio saborski zastupnik, te konzul u Pečuhu.

- To što govori Škoro nema smisla. Zašto je petljao da nije bio pionir kad smo svi u prvom razredu dobili maramu i titovku, prolazili identični ritual? A sada se utvrdilo da je kao omladinac bio i predsjednik Komisije za kulturu, što nije trebao tajiti. Valjda je i on postao jedan od onih koji život u bivšoj državi žele prikazati kao veliki problem, iako je država proizvodila od ciferšlusa do aviona. Mislio sam da netko obrazovan ide u politiku zbog poboljšanja gospodarstva, ali on se bavi prošlosti. Šteta - drži Mesić.

Gradonačelnik Osijeka i nekadašnji politički disident i proljećar Ivan Vrkić smatra da “ova priča nije nikakav napad na Škoru, nego politički i društveni opis”.

- Njegov odgovor na to je jako oružje, jer nema smisla da polemizira s vama i na taj način zarađuje nezarađene poene. Nije nikakva karma to što je bio u omladinskoj organizaciji, jer u našoj politici ima onih koji su bili u partiji, a bili su i ostali pošteni ljudi. Šteta je samo da se on može uspoređivati s jednim Plenkovićem, koji je izvrstan političar, a on je pjevač. No, treba ga pustiti neka isproba i to, i provjeriti kod ljudi koliko može biti uspješan i vjerodostojan. Osobno mislim da to nema previše smisla, ali on je uvjeren i nema razloga da to ne provjeri - poručio je Vrkić.

Ostale reakcije političara možete pročitati OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 12:22