PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI

Mesić: Ostavljam Hrvatsku u dobrim rukama

 Bruno Konjević/CROPIX

ZAGREB - Odlazim zadovoljan jer je Hrvatska u pravim rukama - poručio je Stipe Mesić nakon neformalne primopredaje dužnosti svom nasljedniku Ivi Josipoviću koja je u 17 sati održana u Uredu predsjednika na Pantovčaku.

Mesić je kao predsjednik dočekao Josipovića, a nakon 15-minutnog sastanka njega je ispratio Josipović, prvi put u ulozi domaćina na Pantovčaku.

I Mesić i Josipović izjavili da je primopredaja prošla dobro, ako i sve prirpeme za nju.

- Dobili smo predsjednika Republike Hrvatske koji će štititi Ustav i provodeiti zakone - nahvalio je Mesić Josipovića. Uz to je posjetio kako su izbori provedeni na nivou i da time Hrvattska može biti zadovoljna.

Josipović se još jednom zahvalio Mesiću na svemu što je učinio za Hrvatsku.

- Njegov doprinos je bio izuzetan. Mesić odlazi s mjesta predsjednika, ali ne iz Hrvatske niti iz političkog života u kojem ostaje važan faktor - rekao je Josipović.

Nakon primopredaje oba su napustila Pantovčak: Mesić zauvijek, a Josipović samo na sat vremena jer se kasnije vraća kako bi se uživo javio za sve nacionalne televizije.

Treći hrvatski predsjednik već sutra prijepodne imat će prvi radni sastanak s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor, a u podne će objaviti i konačan sastav svog tima na Pantovčaku.

Mesić je pak otišao obići svoj novi ured u Grškovićevoj u kojem će raditi od ponedjeljka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 02:22