ČESTITKA S PANTOVČAKA

Mesić: Pobijedila je demokracija i europska Hrvatska

Predsjednik na odlasku nije želio komentirati budućnost Milana Bandića već je samo dodao kao se gradonačelnik Zagreba vraća na svoju funkciju i probleme koji ga čekaju
 Biljana Gaurina/CROPIX

- Čestitam novom predsjedniku, gospodinu Josipoviću. Pobijedila je demokratska i europska Hrvatska - rekao je predsjednik Stjepan Mesić nešto iza ponoći. Na pitanje novinara znači li to da s Milanom Bandićem to ne bi bilo tako, Mesić nije želio direktno odgovoriti. Što se tiče Bandićeve budućnosti, Mesić je rekao da će se zagrebački gradonačelnik vratiti u Zagreb, ali da ne zna kakav će biti budući omjer snaga u Poglavarstvu. Najavio je da će se prije isteka mandata 18. veljače sastati s Josipovićem.

Mesić je već ranije tijekom večeri i prije objave službenih rezultata nazvao Josipovića s Pantovčaka i čestitao mu. Mesić je rezultate izbora čekao odvojen od novinara, u društvu svojih savjetnika. U Sjeverni salon gdje je pratio prijenos na četiri plazma ekrana novinari su mogli ući samo na par minuta bez postavljanja pitanja.

Od obitelji, na Pantovčaku su bili predsjednikove kćeri Dunja i Saša, ali ne i supruga Milka, a pozvao je i neke svoje prijatelje među kojima su Tomislava Dragičevića, bivši predsjednik Uprave INA-e, poduzetnik Branko Roglić i nekadašnji fizioterapeut Dinama Karlo Žagar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 00:05