BIVŠI PREDSJEDNICI REPUBLIKE

MESIĆ: Predsjednica izlazi iz svakog okvira pravne države JOSIPOVIĆ: Strašno je da vrhovna zapovjednica nema hrabrosti podređenom reći o čemu se radi

 CROPIX

Aferu sa smjenom savjetnika Kolinde Grabar-Kitarović Mate Radeljića u koju je, prema njegovim tvrdnjama, bila upletena i SOA, komentirao je bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić.

- Ovo što sada koristi naša predsjednica obavještajnu službu da šalje svoje poruke, ja ne mogu shvatiti da se u jednoj pravnoj državi takvo što dogovara, to je u pravnoj državi jednostavno nezamislivo i nedozvoljeno jer takve kikseve koje ona radi, to su teatralni istupi, to je više estrada, to zabavlja ljude - ovdje po svijetu govore kako je izljubila sve nogometaše i mislim da je to pretjerivanje. Ovo što se sada dogodilo, izlazi iz svakog okvira pravne države, rekao je Mesić za RTL Danas.

Na situaciju se osvrnuo i bivši predsjednik Republike Ivo Josipović.

- Imamo ovdje spin mahera koji se vodi opasnom tezom, ali s druge strane imamo predsjednicu koja koristi tog mahera stoga ni ona nije ništa vjerodostojnija u tom iskazu od njega i mislim da jedini način da se istina utvrdi je da se provede ozbiljna istraga saborskog povjerenstva, ali i DORH-a, kazao je Josipović za RTL Danas.

Smatra da je smjena savjetnika trebala biti drugačije obavljena.

- To treba izgledati tako da osobi, koja je do jučer kod vas radila, kažete da imate druge prioritete, zahvalite i to je posao za onog koji je postavio ljude, dakle, za predsjednika ili predsjednicu. Strašno je, kad pogledate, da imamo osobu koja je predsjednik države, vrhovni zapovjednik Oružanih snaga koja nema ni snage ni hrabrosti da svom podređenom kaže o čemu se radi, smatra Josipović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:17