StoryEditor
NOVI POKUŠAJ PRODAJE

MESIĆEVA VILA NA SNIŽENJU Vlada joj je poprilično skinula cijenu. Ministarstvo državne imovine objavilo oglas i s drugim nekretninama

 
Grškovićeva ulica
 Darko Tomas / CROPIX

Ministarstvo državne imovine objavilo je javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju 10 nekretnina u vlasništvu države, među kojima je ponovno i vila u Grškovićevoj, na zagrebačkoj Šalati, gdje je bila rezidencija bivšeg predsjednika Stjepana Mesića.

Vila u Grškovićevoj 13, iz koje je Mesić deložiran početkom 2017. odlukom Vlade, ima 350 četvornih metara, a početna cijena joj je 5,28 milijuna kuna. Zainteresirani kupci moći će je obići 23. kolovoza u 12 sati ili po dogovoru, navodi se u javnom pozivu objavljenom na internetskim stranicama Ministarstva državne imovine.

Ministarstvo državne imovine tu je vilu pokušalo prodati i početkom ove godine, uz početnu cijenu od 6,2 milijuna kuna.

Država nudi na prodaju i vilu na Pantovčaku, površine 675 četvornih metara, a početna cijena joj je 18,15 milijuna kuna.

vila na Pantovčaku
 

Oglašena je i prodaja Hotela Iž u Zadru, po početnoj cijeni od 6,6 milijuna kuna. U nekretnini se nalazi bespravni korisnik s obitelji, protiv kojega se kod Općinskog suda u Zadru vodi sudski postupak radi ispražnjenja apartmana 118, u zgradi Hotela Iž, a postupak nije pravomoćno okončan, navodi se u javnom pozivu.

Također se napominje kako Republika Hrvatska ne odgovara kupcu za bilo kakva ograničenja uporabe nekretnine niti kupac može prema Republici Hrvatskoj postavljati druge stvarno pravne ili obvezno pravne zahtjeve te zahtjev za naknadu štete po bilo kojoj osnovi, kao niti tražiti novčanu naknadu za stambeno zbrinjavanje bespravnog korisnika s obitelji.

Na prodaju su još ponuđena građevinska zemljišta u Zagrebu (2079 četvornih metara), u općini Motovun (812 četvornih metara), u Lipiku (2355 četvornih metara), u Malom Lošinju (381 četvorni metar), u Punatu na Krku (132 četvorna metra), u općini Vižinada (785 četvorna metra) te kuća i zemljište u Karlovcu.

Rok za podnošenje ponuda je do 11. rujna 2018. do 10 sati. Najboljim ponuditeljem smatrat će se onaj koji ponudi najvišu cijenu, a ukoliko ponuditelj, čija se ponuda prihvati, a on odustane, isti gubi pravo na jamčevinu.

U slučaju odustajanja prvog najboljeg ponuditelja, najboljim će se smatrati sljedeći koji je ponudio najvišu cijenu, uz uvjet da prihvati najvišu ponuđenu cijenu prvog ponuditelja, stoji u javnom pozivu.

Ukoliko pristignu dvije identične potpune ponude s istim iznosom ponuđene ugovorne cijene, ponuditelji će biti pozvani da u roku tri dana po primitku obavijesti u zatvorenoj omotnici dostave nadopunu ponude, kako bi se donijela odluku o najpovoljnijem ponuditelju.

Zakašnjele i nepotpune ponude neće se razmatrati, napominje se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 17:05