IZBIJENI ZUBI

Meštrović osobno zvao dubrovačku spikericu, oglasili su se iz KBC-a Split: ‘Ovo se nikad nije dogodilo‘

Kazao mi je da se i sam osjećao poniženo i traumatizirano nakon što je pročitao u medijima što sam prošla - rekla je Laptalo

Marija Laptalo

 Marija Laptalo/

Spikerici HRT-ovog Radija Dubrovnik Mariji Laptalo u utorak su u KBC-u Split na pregledu želuca endoskopskim ultrazvukom (EUS) djelomično izbijena dva prednja zuba, a aparatom za pretragu naneseno je i više ozljeda usne šupljine. Nakon što je priča izašla u medije, nazvao ju je osobno Julije Meštrović, ravnatelj bolnice.

- Kazao mi je da se i sam osjećao poniženo i traumatizirano nakon što je pročitao u medijima što sam prošla. Obećao je da će pokrenuti unutarnji nadzor", javila je Laptalo UNI.

Iz KBC-a su poslali i službeno priopćenje u kojem su to potvrdili.

- Temeljem članka objavljenog u medijima u kojem se navodi da su pacijentici kojoj je rađena pretraga endoskopskog ultrazvuka želuca nanesene ozljede zuba i usne šupljine, izvješćujemo kako smo istog dana po saznanju o navedenom započeli postupak izvanrednog unutarnjeg nadzora.

U našoj se ustanovi godišnje obavi više od 5000 endoskopija gornjeg probavnog sustava i nikad nije zabilježena komplikacija poput navedene u objavljenom članku.

Naravno da će u odnosu na navode iz članka KBC Split poduzeti sve kako bi utvrdio činjenice i poduzeo sve potrebne radnje - rekli su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:19