VREMENSKA PROGNOZA

Meteorolozi najavili izuzetno neobičan tjedan pred nama, potpuno atipičan za veljaču

Za zagrebačku i gospićku regiju izdano je žuto upozorenje zbog ponegdje mogućeg jakog južnog i jugozapadnog vjetra s udarima

Ilustracija

 Marko Todorov/Cropix

Sedmodnevna prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) pokazuje kako do kraja idućeg tjedna očekuje stabilno i veoma toplo vrijeme, uz temperature i do 18 stupnjeva Celzijevih tijekom dana. Zanimljivo je da se, barem do srijede, hladnoće ne očekuju ni tijekom noći, pa bi tako u Zagrebu i u inače najhladnijem razdoblju, od ponoći do zore, trebala prevladavati temperatura od najmanje osam do deset stupnjeva.

Za zagrebačku i gospićku regiju izdano je tijekom subote žuto, najblaže upozorenje zbog ponegdje mogućeg jakog vjetra s udarima i do 55 kilometara na sat u zagrebačkoj, te oko 65 kilometara na sat u gospićkoj regiji.

U Zagrebu će danas biti djelomice sunčano, a još ujutro uz povećanu naoblaku. Razmjerno vjetrovito uz umjeren do jak jugozapadnjak, u okolnom gorju i s olujnim udarima. Bit će iznadprosječno toplo uz najvišu dnevnu temperaturu od 16 do 19, na Sljemenu oko 12 °C.

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te iznadprosječno toplo bit će u cijeloj zemlji. Na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici oblačnije, a lokalno je moguća slaba kiša. Na kopnu će puhati većinom umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, mjestimice s jakim udarima, u gorju i olujnim. Na Jadranu vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 13 do 18 °C.

U Zagrebu i okolici sutra djelomice sunčano, razmjerno vjetrovito i neuobičajeno toplo. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, u okolnom gorju mjestimice s olujnim udarima, prema večeri u slabljenju. Jutarnja temperatura od 4 u okolici do 8 u središtu grada, a najviša dnevna oko 17 °C, na Sljemenu od 10 do 12 °C.

Na Jadranu i uz njega u nedjelju promjenljivo oblačno, mjestimice uz mogućnost za malo kiše. U središnjim i istočnim predjelima sunčanije i neuobičajeno toplo. Vjetar većinom umjeren jugozapadni, u gorju i jak, mjestimice s olujnim udarima. Na Jadranu slab do umjeren jugozapadnjak i jugoistočnjak. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 7, na Jadranu između 7 i 10 °C. Najviša dnevna od 12 do 18 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 04:18