PREMIJERKA I PRINCEZA

Metković: Kosor najavila nastavak gradnje Pelješkog mosta i poslala pomirbene tonove prema Pantovčaku!

Projekt je bio četrdeset godina na čekanju, neki koji su na njemu radili su i umrli, a neki su se nastavili baviti politikom, kazao je Jambo, očito aludirajući na predsjednika Sabora, Luku Bebića
Metkovic, 190811.Premijerka Jadranka Kosor otvorila radove na projektu obrane od poplave desne strane Neretve.Radove na sustavima obrane od poplave izvoditi ce splitska tvrtka Konstruktor. Rijec je o kapitalnoj investiciji od drzavnog interesa procijenjenoj na preko 60 milijuna kuna, koja bi se trebala realizirati u naredne tri godineFoto: Denis Jerkovic / Cropix
 Denis Jerkovic / Cropix

METKOVIĆ - Premijerka Jadranka Kosor otvorila je u petak radove na projektu obrane od poplava desne strane grada Metkovića . Investitor radova koji se u prvoj fazi procjenjuju na četrdeset milijuna kuna su Hrvatske vode, a izvođač je splitski Konstruktor Inženjernig.

- Ovo je vrijedna investicija koja će omogućiti miran san stanovnika i doprinijeti boljim gospodarskim ulaganjima, kazala je premijerka Jadranka Kosor, naglašavajući da je iznimno radosna što se za mandata njezine vlade krenulo u ovu kapitalnu investiciju.

U svom emotivnom govoru, gradonačelnik, Stipe Gabrić-Jambo premijerku Kosor je nazvao "hrvatskom princezom", koja je u Metković dolazila kada mu je bilo najteže, u dvije prošlogodišnje poplave.

- Da nije premijerke Kosor, obrana od poplava nikada ne bi započela. Projekt je bio četrdeset godina na čekanju , neki koji su na njemu radili su i umrli, a neki su se nastavili baviti politikom, kazao je Jambo, očito aludirajući na predsjednika Sabora, Luku Bebića, kojega je do sada više puta optuživao da je stopirao realizaciju obrane od poplava iz političkih razloga.

- Protekle dvije godine, koliko je Jadranka Kosor na čelu vlade, odnos prema Metkoviću se promijenio, što je rezultat i ovo otvaranje radova, kazao je Jambo.

Podsjetimo, nakon prošlogodišnjih poplava, Vlada je donijela odluku o građenju u vremenu neposredne opasnosti, pa za projekt obrane do poplava nije bilo potrebno čekati izradu studije utjecaja na okoliš te građevinsku i lokacijsku dozvolu.

Kako se očekuje radovi bi trebali biti dovršeni do listopada 2014 godine.

Pomirbeni tonovi prema Pantovčaku

Nakon sukoba i prepucavanja sa predsjednikom RH, Ivom Josipovićem oko imenovanja novih veleposlanika, premijerka Kosor je u ime vlade odaslala pomirbene tonove prema Pantovčaku.

Predložit ću da se sljedeći tjedan sastanemo sa predsjednikom Josipovićem i da idemo od jednog do drugog imena i razgovaramo. Za Vladu je neprihvatljivo ovo što traže iz SDP-a, pa nijedan oporbeni šef ne može tražiti da Vlada prestane raditi samo zbog njihovih ambicija, kazala je Kosor. Kazala je da će na tom sastanku biti i ministar Gordan Jandroković.

Nastavlja se gradnja Pelješkog mosta

Premijerka Jadranka Kosor u Metkoviću je najavila da će se već početkom rujna aktivirati i gradilište Pelješkog mosta.

Kazala je da su riješena sva pitanja vezana uz most te da je stajalište Vlade RH da ga treba graditi. Također je dodala da je zatvorena financijska konstrukcija mosta, pa nema nikakvih zapreka da radovi ponovno krenu.

- To je ključno opredjeljenje Vlade za razliku od SDP-a koji najavljuje, ako dođe u priliku, da bi zaustavio radove jer smatraju da taj most nije potreban, zaključila je Kosor.

Kosor otvorila i radove na uređenje nove 'palače pravde'

Za svoga boravka u Metkoviću, premijerka Jadranka Kosor otvorila je radove na zgradi nekadašnjeg poduzeća Razvitak koja se adaptira u suvremenu palaču pravde, gdje će se smjestiti regionalno pravosudno središte za Metković, Ploče i Vrgorac. Naime, nakon racionalizacije mreže sudova na terenu, prema odluci ministra pravosuđa, sudovi u Pločama i Vrgorcu su pripojeni sudu u Metkoviću.

Ukupna vrijednost investicije koja se financira iz državnog proračuna procijenjena je na 25 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 10:32