APEL GRADONAČELNIKA

‘Mi nismo Zrće! Nanesena je velika šteta našem turizmu te svima koji se bave i žive od njega‘

Zašto se objavljuju fotografije grada Paga koji nije poznat kao party destinacija, već razvija obiteljski turizam, pita se Fabijanić
Ante Fabijanić (u krugu), gradonačelnik Paga
 CROPIX

Domaći epidemiolozi već danima upozoravaju kako su noćni klubovi na Jadranu postali nova žarišta zaraze Covidom-19 - kao najpopularnije party destinacije prednjače Novalja i Zrće, no u velikim problemima našao se i grad Pag - nezadovoljstvo zbog negativnih konotacija koje se sve češće vežu uz taj grad sad je izrazio i Ante Fabijanić, gradonačelnik Paga. Njegovo priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti:

- Posljednjih dana u domaćim i stranim medijima objavljeni su mnogobrojni članci i TV prilozi o koronavirusu na otoku Pagu pri čemu su objavljivane prepoznatljive fotografije grada Paga čime je nanesena velika šteta turizmu i svima koji se bave i žive od turizma. Nije jasno zašto se objavljuju upravo fotografije grada Paga koji nije poznat kao party destinacija i nema klubova i razuzdanih zabava, već razvija miran i obiteljski turizam, tim više što na području grada Paga nema evidentiranih niti oboljelih osoba od koronavirusa što se može provjeriti u službenim izvješćima.

image
grad Pag
Jure Miskovic/CROPIX

U proteklih nekoliko dana, otkad su krenule informacije kako su se maturanti iz Njemačke i Italije zarazili na otoku Pagu, zaprimili smo jako puno poziva od strane zabrinutih građana i turista koji su rezervirali svoj boravak u gradu Pagu. Neistine i laži koje su potkrijepljene fotografijama i ilustracijama grada Paga nanose veliku štetu našem turizmu. Mi smo napravili sve da zaštitimo kako naše stanovnike tako i goste, da ovo ljeto provedu u miru i sigurnosti. To potvrđuju i podaci Turističke zajednice Grada Paga koji pokazuju da su tražena manja, mirnija mjesta za ovogodišnji odmor. Trenutačno na području grada Paga u privatnom smještaju, kampovima i hotelima boravi puno domaćih i inozemnih gostiju te smo na 73% turističkog prometa u odnosu na prošlu godinu, s čime smo iznimno zadovoljni.

Još jednom ponavljam da je svima dobro poznato da se partyji i noćne zabave ne održavaju na administrativnom području grada Paga, već na području susjednih jedinica lokalne samouprave Kolana i Novalje. Neprovjerenim izvještavanjem čini se velika šteta stanovnicima na području Grada Paga koji žive od turizma. Informacije o partyjima i noćnim klubovima zasigurno se mogu dobiti od predstavnika Kolana i Novalje.

Također, pozivamo sve da slobodno dođu u grad Pag gdje se turisti osjećaju sigurno i mirno provode svoje odmore - zaključio je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 20:55