ZATVARANJE TERETANA

‘Mi smo na dnu kada se gledaju žarišta, pridržavamo se svih pravila... Ovo je veliki šok!‘

Pridržavamo se svega, a ionako smo nakon proljetnog lockdowna pali na maksimalno 60 posto posla – govori Lopac
Orlando Lopac
 Tomislav Kristo/Cropix

Više od 25 tisuća građana čija egzistencija ovisi o fitnes industriji ostalo je šokirano nakon što je premijer Andrej Plenković najavio zatvaranje teretana, iako se još ujutro govorilo kako će ostati otvoreni.

Orlando Lopac, ispred Inicijativa fitnes zajednice kaže da je šokiran i da je u tijeku priprema onoga što traže kao obeštećenje.

- Ići ćemo s dopisom i tražiti sastanak zajedno s ugostiteljima. Tražit ćemo 60 ili 70 posto prošlogodišnjih prihoda, jer činjenica je da kada prebacimo radnicima četiri tisuće kuna, mi za hladni pogon nemamo ništa – govori Lopac i pojašnjava na vlastitom primjeru. On, naime ima pet tisuća kvadrata unajmljenog prostora, čiji najam mora pokriti, priključke 35 televizora, 15 ljudi koje autsorsa za čišćenje...

- Mi smo na dnu kada se gleda žarište zaraze, dok su trgovine na vrhu. Kod nas je evidentiran svaki ulazak imenom i prezimenom i kod nas ne može biti nepronađenih kontakata. Pridržavamo se svega, a ionako smo nakon proljetnog lockdowna pali na maksimalno 60 posto posla – govori Lopac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:00