‘MASKE SU PALE‘

Mihanović (HDZ): ‘Most je glasovanjem za proračun Ivice Puljka iznevjerio birače‘

Mostovi birači sigurno nisu dali glas da na vlast dođe Možemo, Centar, Nova ljevica, SDP, poručio je splitski gradski vijećnik

Vice Mihanović

 Vojko Basic/CROPIX

Predsjednik splitskog HDZ-a i gradski vijećnik Vice Mihanović u petak je izjavio kako je Most iznevjerio svoje birače glasujući za gradski proračun koji je predložio gradonačelnik i predsjednik stranke Centar Ivica Puljak.

"Maske su pale i sad se vidi da je Most najveća prijevara ovih izbora, oni su cijelo vrijem radili igrokaz kao da neće podržati gradski proračun, a u biti su tako zavarali svoj birače", rekao je Mihanović novinarima nakon što je usvojen gradski proračun Splita za koji su glasovala i tri "mostovca".

Dodao je i kako suradnja Puljka i stranke Centar s Mostom proizlazi iz "kuhinje Ivice Relkovića" koji je bio mentor Mostu, a sad je mentor stranki Centar i Ivici Puljku kojega se, kako je rekao, priprema za politiku na nacionalnoj razini.

Po Mihanovićevom tumačenju, između gradonačelnika Puljka iz stranke Centar i Mosta na snazi je čvrsta interesna koalicija koja nema uporište ni u projektima ni u ideologiji, nego u čistom interesu. Dodao je i kako je sad jasno da je i SDP, čija su dva vijećnika također podržala Puljkov prijedlog proračuna, također u koaliciji s Puljkom iako su ga je ranije napadali.

Mihanović je rekao kako Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja danas u Splitu "paradira" Rivom, a "u biti je došao podržati projekt Marijane Puljak, a to je Ivica Puljak".

"Imamo situaciju da se Grmoja u Saboru grli s gospođom Puljak, Možemo, SDP-om, Novo ljevicom, a takva je situacija danas i u Splitu. Mostovi birači sigurno nisu dali glas da na vlast dođe Možemo, Centar, Nova ljevica, SDP", poručio je Mihanović.

Markotić: 'Mihanović je htio s nama nekakve kombinacije, ali nije uspio'

Mostov vijećnik Josip Markotić odbacio je Mihanovićeve primjedbe rekavši kako je Mihanović slao svoj poklisare da uspostave suradnju.

"Mihanović je htio s nama nekakve kombinacije u prekrajanju proračuna i nije uspio pa sad koristi svojih pet minuta za iživljavanje", izjavio je Markotić dodavši da je Mihanović kukavica.

Na te je riječi reagirao Mihanović rekavši kako je Markotićev istup "nepristojan i primitivan".

"Takva reakcija potvrda je koliko su kolege u Mostu nervozni. Oni su raskrinkani i uhvatila ih je panika", smatra Mihanović. Dodaje kako Markotić laže da je on slao poklisare Mostu radi suradnje.

"Neka Markotić kaže koji su to ljudi pa da se suočimo. Ja sam se davno odmakao od Mosta jer s Mostom se nema što razgovarati", rekao je Mihanović

SDP-ov vijećnik Davor Matijević izjavio je kako su dva SDP-ova vijećnika glasovala za Puljkov prijedlog proračuna jer je alternativa HDZ i Hrvatska građanska stranka Željka Keruma.

"Dokle god su HDZ i HGS alternativa, mi podržavamo ovu gradsku vlast", dodao je Matijević. Rekao je kako je za SDP važno da je gradonačelnik Puljak prihvatio SDP-ovu inicijativu o gradnji POS-ovih stanova u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2023 15:21