REZIME

Mihanović o Puljkovih prvih sto dana na čelu Splita: ‘Ne mogu shvatiti što je tim ljudima...‘

Grad je možda i prljaviji nego ikad. Takav neuspjeli PR potez građane Splita koštao je 234 tisuće kuna, izjavio je
Vice Mihanović
 Vojko Basic/CROPIX

U utorak ujutro održana je konferencija za medije na kojoj se predsjednik HDZ-a Split Vice Mihanović osvrnuo na prvih sto dana nove uprave Grada Splita, na čelu s Ivicom Puljkom.

- Možda bi bilo interesantno napraviti istraživanje kome je bilo teže. Nama u opoziciji da dočekamo da prođe ovih sto dana ili njima na vlasti koji su se nastojali u ovih sto dana posložiti i početi ozbiljno raditi - rekao je Mihanović pa dodao: "Ono što mogu konstatirati jest da smo počeli mandat u dobroj vjeri te s ispruženom rukom prema novoj gradskoj vlasti".

To su, rekao je, dokazali time što su zazivali u više navrata da se gradsko vijeće što prije konstituira, piše Slobodna Dalmacija.

Potom je čelni čovjek splitskog HDZ-a krenuo s rezimeom. Istaknuo je da je Puljak najavljivao temeljito čišćenje grada.

- Svjedoci smo da je grad možda i prljaviji nego ikad - rekao je pa dodao da je takav, kako ga je nazvao, neuspjeli PR potez građane Splita koštao 234 tisuće kuna.

Potom se osvrnuo na podizanje transparentnosti, što je Puljak također spominjao u kampanji te da neće biti pogodovanja niti imenovanja stranačkih osoba i donatora u Upravna vijeća i nadzorne odbore. Po Mihanovićevu mišljenju i u tome je nova gradska vlast zakazala.

Dotaknuo se, potom, Vice priče o neproduženju ugovora čistačici koja je majka dvoje djece i osoba s invaliditetom te dogradonačelnika Bojana Ivoševića. Ivošević je, podsjećamo, nedavno Anti Piploviću, predsjedniku Radničkog vijeća u Javnoj ustanovi športski objekti, rekao da će mu, ukoliko ne prestane pričati u roku od pet sekundi, pročešljati obiteljsko stablo.

- Ja istinski ne mogu shvatiti što je tim ljudima. Meni to nije jasno. Ja sam mislio da je nemoguće da se takvo što dogodi u gradu kao što je Split - dodao je Mihanović.

Nadalje, osvrnuo se i na Puljkovo obećanje o izmjenama GUP-a na prvoj sjednici gradskog vijeća. Prošlo je, napomenuo je, više od sto dana, a izmjene još uvijek nisu došle na red.

image
Ivica Puljak

Nikola Vilic/CROPIX

- Ono u čemu je gradonačelnik izigrao svoja obećanja jest u tome da nisu željeli uvrstiti i razmotriti mogućnost izgradnje POS-ovih stanova na području Kopilice po povoljnoj cijeni u prvom redu za mlade obitelji - dodao je pa rekao da je Puljak obećao i hitne mjere kojima će se pomoći poduzetnicima.

- Nikakve mjere nismo vidjeli. Poduzetnici ih nisu osjetili. Ja sam 30 i nešto godina poduzetnik i ja ih osjetio nisam.

Za kraj, Mihanović je rekao da je Puljak najavljivao udvostručiti decentralizirana sredstva za gradske kotare i mjesne odbore.

- Prije nekoliko dana svjedočili smo poražavajućoj činjenici da se sredstva smanjuju za 15 posto - dodao je pa rekao da je cilj press konferencije bio nabrajanje činjenica kako ih vide iz svoga kuta, ne i politikanstvo, piše Slobodna Dalmacija.

Mihanović je naposlijetku rekao da su vladajući već trebali preuzeti poluge vlasti.

- Mi ih molimo da ih preuzmu. Mi ne želimo raditi predstavu za javnost, ima toliko projekata koje treba rješavati. Mi smo se u sto dana maknuli od stupića na nadzorne odbore jer će neki HDZ-ovac doći u Upravno vijeće. Meni je to smišno - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:03