OTKRIO NOVE DETALJE

Mijo Kovčo: Sliškov ubojica i Petrač su uoči atentata šetali Sljemenom

Sliškov šogor kaže kako se tek naknadno prisjetio i shvatio da je s Hrvojem Petračem bio atentator James Capau
zagreb 110701zupanijski sudmijo kovco - svjedokfoto boris beribak-crn-

ZAGREB - Nakon deset godina, na trećem suđenju Marku Nikoliću optuženom za ubojstvo Vjeke Sliška 2001. na Cvjetnom trgu u Zagrebu, Sliškov šogor Mijo Kovčo tek se danas prisjetio kako je nekoliko dana prije likvidacije atentatora Jamesa Capaua vidio u društvu Hrvoja Petrača na Sljemenu.

Inspektor posrednik

Na pitanje sutkinje Sanje Mazalin kako to da ranije nije iznio taj podatak, Kovčo je objasnio kako mu je, eto, teško i da se neke stvari zaborave s protekom godina.

Napomenuo je da je tada prepoznao Petrača, dok je tek naknadno, kada je vidio fotografije ubijenog Capaua, shvatio s kime je na Sljemenu bio Petrač.

Kao i na suđenju Nikici Jelaviću za raniji pokušaj ubojstva Vjeke Sliška zoljom na praktično istoj lokaciji, Kovčo je opet ustvrdio da mu je Vladimir Zagorec na sastanku u Beču rekao da je Sliškovu likvidaciju naručio i platio Hrvoje Petrač. No, ovaj put iznio je više detalja.

Demantirao tvrdnje

- Posrednik je bio splitski inspektor Mario Perić, daljnji rođak Zagorčeve supruge. On me spojio sa Zagorecem i vozio u Austriju - izjavio je Kovčo i dodao da je granična policija evidentirala njihov zajednički prelazak granice jer je prilikom kontrole utvrđeno da ima dosje. Zagorec je već svjedočio na spomenutom suđenju Jelaviću te je demantirao Kovčine tvrdnje. No, bit će, kao i policajac Perić, pozvan kao svjedok i u ovom postupku.

Golub je bio s Nikolićem kod Capaua

Kovčo je naveo da je puno ljudi bilo umiješano u ubojstvo Sliška. - Golub i Marko Nikolić bili su kod Capaua u Nizozemskoj radi dogovora ubojstva. To se vidi se i iz izvješća nizozemskog policajca koji je razgovarao s udovicom Jamesa Capaua, a rekao mi je to i poduzetnik blizak Golubu. Ne želim reći o kome se radi. To su opasni ljudi, ubijaju - rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:58