ANGAŽIRALA ODVJETNIKA

MILA HORVAT POSTALA ŽRTVA PREVARE, ZA JUTARNJI OTVORILA DUŠU O LAŽIMA KOJE SE ŠIRE 'Malo je reći da sam ostala šokirana kad sam vidjela to'

 

"Uzmi ga prije spavanja kako bi se rastopila trbušna masa" - jedna je od rečenica koju je tobože izgovorila Mila Horvat, ugledna sportska televizijska novinarka u sklopu lažne marketinške kampanje sredstava za mršavljenje Fito Spray. Upravo zbog niza lažnih reklama sa šarolikim spektrom poruka o "učinkovitoj formuli za mršavljenje Fito kapsulama", a koje su bez Milina znanja i dozvole objavljene uz njezino ime i fotografije u virtualnom svijetu, Mila Horvat odlučila se obratiti javnosti kako bi upozorila na prevarne namjere njoj nepoznatih osoba.

- Ja nemam društvene mreže i totalno sam isključena od javnosti. Postojim samo na televiziji. A o toj kampanji za mršavljenje u kojoj je između ostaloga objavljen i lažni intervju sa mnom, rekla mi je kolegica koja koristi društvene mreže. Malo je reći da sam ostala šokirana i nevjerojatno mi je kojom brzinom se ta reklama širi. Prvenstveno želim reći kako ja s tom kampanjom nemam nikakve veze. Nikada nisam koristila to sredstvo za mršavljenje, a kamoli dala intervju oko tog Fito spraya. Također, nikome nisam dopustila da se služi mojim imenom i fotografijama u te reklamne svrhe. Ne znam ništa o tom proizvodu, niti kakve posljedice onaj tko ga koristi može imati. Ovo je opasna tema jer djevojčice s prekomjernom kilažom mogu naići na tu reklamu i pomisliti: 'Vidi kako je Mila smršavila. Idem i ja to probati' pa onda nastanu problemi - ispričala je za Jutarnji list Mila Horvat.

Reklamna kampanja u kojoj se koristi njezin lik i djelo objavljena je na web stranici fi326.astrobiks.ru a preplavila je i Instagram i Facebook. Nevjerojatno joj je kako marketinške varalice nije strah na ovakav način uzimati tuđi identitet i fotografije te raditi lažne članke.

- Uzeli su moje fotografije iz ranijeg perioda, negdje 2007., 2008. godina. I na jednoj sam uočila da su me namjerno povećali da izgledam što punašnije, dok su drugu fotografiju suzili pa izgleda sve neprirodno. Totalna ludost. To je kazneno djelo. Krađa identiteta. Kršenje i zloupotreba mojih temeljnih prava. Ne znam tko se krije iza toga svega. Želim znati samo istinu. Ponavljam, takve lažne reklame o mršavljanju čitaju i curice i to je ono što me najviše brine - zaključila je Horvat koja je angažirala odvjetnika da joj pomogne u pravosudnim bitkama.

Reklamna kampanja koja je preplavila društvene mreže

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:08